Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Černá vdova se oběsila ve vazbě: Manžela umlátila polenem

Tělo manžela Marie H. hleda policie dva týdny.
Tělo manžela Marie H. hleda policie dva týdny.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: hof - 
22. února 2013
12:37

V loni v listopadu umlátila Marie H. (†48) z Kardašovy Řečice svého manžela Vladislava (†54) polenem. Jeho tělo pak hodila do jímky. Dva týdny ho hledala policie. Teď je mrtvá i vražedkyně. Ve vazební věznici v Českých Budějovicích
se oběsila.

Marie H. měla vloni v listopadu v dřevníku praštit několikrát svého muže polenem do hlavy. Když se ujistila, že již nežije, odtáhla jeho tělo na dvůr a zabalené do igelitu hodila do jímky. Zaházela ho hnojem a senem.

Tělo ve značném stupni rozkladu objevili kriminalisté po dvou týdnech. Žena přitom tvrdila, že osudného dne odjel do města pro krmení pro dobytek a už se nevrátil.

Proč to všechno udělala, není úplně jasné. Tajemství svého činu si odnesla do hrobu. Oběsila se na prostěradle ve čtvrtek ve vazbě. „Případ vyšetřuje policie. Bližší informace k tomu zatím sdělovat nebudeme,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Stejně se nechce k oběšení podezřelé z vraždy vyjadřovat nikdo z vazební věznice.

Po dlouhé době je to druhý případ oběšeného vězně. Po mnoha letech
však první, kdy si život vzala žena. Marii H., kterou čekal soud s trestem okolo 15 až 20 let vězení, prý nevydržela dlouhodobé psychické týrání ze strany manžela. Manželství ničily i dluhy.

peterwilliams ( 23. února 2013 06:05 )

takovou s,v.ini že by někdo týral?? vždyt ho umlátila !!

zlobit ( 22. února 2013 19:28 )

xlm-05-je-zpet ( 22. února 2013 18:22 )

manolla1: Ty budeš určitě supermegaprasnice co babo vyjetá Kolik vážíš me tráčku

valentinar ( 22. února 2013 17:14 )

Evidentně bys problémy řešil/ a stejně razantně, jako paní. Pro mne je ona vražedkyně a hotovo. Přečti si něco na netu v dějinách kriminalistiky , hlavně o tom, kolik dětí zemřelo díky nějakým ***ům, kteří to měli v hlavě vykrákaný. Kdo jim dal právo? Ty? Bůh? Vesmír? Kdo????

valentinar ( 22. února 2013 17:09 )

Poslouchejte, chytrá. Já jsem od své matky zavčas odešla a věřte mi, že jsem to vůbec, ale vůbec neměla jednoduché. Žiju sama od 16ti let a rozhodně si nemyslím, že bych se za něco měla stydět. POlenem látejte svoji matku, o tu moji si laskavě držku neotírejte, život ji potrestal dost, za to vše, co mi a sestře provedla. Víte hovno, jak o mě, tak o ní, tak o tom, jaký mám důvody mít takový názor. Sama jsem se se smrtí i zbytečnou, rukou vrahů setkala několikrát v životě a svůj názor nezměním. Nikdo nemá právo tohle dělat, ta paní měla možnost volby. Rozhodně si nemyslím, že když už ho tím olenem bacila, čímž mu přivodila smrt, ho měla házet někam do jímky. Měla strach, že ji zavřou? Proč to neohlásila a dělala, že nic neví? Manžel jel nakupovat mrkmivo pro dobytek a hnil zatím díky jejím rukám v jímce? Copak to je fér vyrovnání se s činem, který spáchala? Doufám, že Vám , nebo Vašim blízkým se nikdy nic zlého nestane, to byste se pak třeba ptala " proč zrovna nám se tohle stalo? Jakým právem? " Takže se laskavě uklidněte a přestaňte mne soudit za to, že mám jiný názor než Vy. Jasný? Vraždit, zabíjet a ubližovat - lidi, psy, zkrátka živé tvory, je pro mne nepřípustné. To hovado, jestli ji týralo, mělo dostat trest, jakýkoliv. Když už ho zabila, měla se k tomu postavit čelem, ne dělat, že nic neví. Tečka. Nebráním ani jeho, ani ji. Ani jednoho z nich není škoda.

Zobrazit celou diskusi