Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Papež Benedikt XVI. prý odstupuje kvůli homosexuálním vztahům!

Autor: shp, ČTK - 
21. února 2013
20:02

Takže žádné zdravotní problémy, ale homosexuální vztahy ve Vatikánu jsou údajně hlavním důvodem rezignace papeže Benedikta XVI.(85). Alespoň to tvrdí italský deník La Repubblica.

Homosexuální vztahy vatikánských prelátů, aféra Vatileaks, týkající se vynesených dokumentů – to jsou údajně ty pravé důvody rezignace Benedikta XVI.

Lehce vidíratelná homosexualita

Papež minulý týden překvapivě oznámil abdikaci s odůvodněním, že ve svém věku už na úřad nestačí. La Repubblica píše, že 17. prosince papeži trojice kardinálů přinesla 300stránkovou tajnou zprávu o aféře Vatileaks kolem krádeže důvěrných církevních dokumentů jeho komorníkem. V dokumentu se však také psalo o homosexuálních vztazích vatikánských prelátů a jejich snadné vydíratelnosti.

Nečisté vlivy

O tom, že důvody papežova odstoupení jsou jiné než zdravotní, především pak mocenské intriky v kurii, už dříve spekulovali znalci tamních poměrů. Podle italského listu kardinálové papeži před Vánocemi vyjevili přesný obraz o poměrech ve Vatikánu. Ve zprávě se hovořilo o "nečistých vlivech" na členy kurie a o síti lobbistů a finančních zájmů provázané sexuálními souvislostmi.

 

tondapraha ( 24. února 2013 19:51 )

Ve Vatikánu toje na 95% samý,HOHO dědek.Jedn to zabalil a druhý přijde.Chudáci mladý komorníci a lokajové.

doodledoctor ( 22. února 2013 13:20 )

I když jsem jen hloupý doktor, musím k tomu říci pár postřehů. Tady někdo nadhazuje, že Bůh miluje peníze... a proč si je nestvoří, když je všemocný? Nějak mu uniká, že stvořením vesmíru, t.j. i našeho světa, stvořil všechno, t.j. všechno dobré i zlé. Zatím nikdo nepotvrdil, ani nevyvrátil existenci stvořitele. Všechna náboženství jsou jen rituály, které jsou předávány prostřednictvím lidí. A lidi jak víme jsou neobjektivní, dbající hlavně na svůj prospěch. Nejinak je tomu u hodnostářů Vatikánu. Mám na mysli také zjevení apoštola Jana, který říká něco o velké nevěstce babylonské, bránící skutečně věřícím, aby mohli blíž k Bohu. Myslím, že jsou to oni hodnostáři, kteří si po velkém pronásledování církve za posledních římských císařů, přisvojili štít jejich mučedníků ve vlastní prospěch. Množstvím různých bul, odpustků, ap. neustále stěžují věřícím přístup k Bohu. Došlo to tak daleko, že samotní vedoucí kněží církve jsou hlavním nepřítelem víry. Porušují snad všechna Božská přikázání i ta největší jako je víra v Boha samotného a láska k bližnímu. Tohle vyměnili v lásku k penězům, moci, intrikám ap. Tím, ale nechci zavrhovat víru. Já ji nezavrhuji, zavrhují ji oni.

denas ( 22. února 2013 12:39 )

VIdíratelná? Lidi, to si koleduje o žalobu o ublížení na zdraví... AU. A vůbec, nám i vám je kulový, proč to udělal

mememumu ( 22. února 2013 12:21 )

Jsi slušně vylízaná (rozuměj blbá, v tom druhém významu se nenajde dostatečně blbý zájemce).

reggina ( 22. února 2013 10:46 )

alzbeta59 Y)

Zobrazit celou diskusi