Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smrtící epidemie chřipky, nemocnice vyhlašují zákaz návštěv

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, pet - 
7. února 2013
00:00

Od ledna Česko kosí chřipka. Na následky epidemie už zemřelo několik desítek lidí. Nejvíce z řad starších lidí a pacientů v  nemocnicích. Nemocnice proto začaly vyhlašovat zákaz návštěv, aby zabránily šíření infekce.

Zákaz návštěv vyhlásila nemocnice ve Frýdku-Místku Ostrava Jedná se už o několikátou nemocnici v Moravskoslezském kraji, kde kvůli chřipce zemřeli již čtyři lidé. Ve středu zákaz návštěv obnovila i Vítkovická nemocnice v Ostravě, která ho sice minulý pátek kvůli stížnostem pacientů i jejich blízkých zrušila, nakonec se však k preventivními opatření na doporučení hygieniků opět vrátila.

Celoplošný zákaz platí například i v Městské nemocnici Ostrava nebo v nemocnicích v Novém Jičíně či Třinci-Podlesí na Frýdecko-Místecku. Nejvyšší nemocnost je podle posledních dostupných informací hlavně na Opavsku, Frýdecko-Místecku a Ostravsku.

Nemocnost v Moravskoslezském kraji v uplynulém týdnu vzrostla o dalších 26 procent a na 100.000 obyvatel připadá 1901 nemocných chřipkou. Nejčastěji jsou nemocné děti předškolního věku, ale nejvyšší nárůst nemocnosti hygienici zaznamenali u lidí starších 60 let.

V českobudějovické nemocnici zemřela žena, která zemřela v úterý, trpěla stejně jako ostatní oběti jiným vážným chronickým onemocněním.

"A k tomu se přidala ještě chřipka s těžkým průběhem," uvedl Dušek. Podle jeho informace bylo ženě přes 70 let. V českobudějovické nemocnici letos zemřelo deset pacientů s chřipkou. Další tři nepřežili vážný průběh onemocnění v nemocnici v Táboře. Kvůli riziku přenosu virových onemocnění a chřipky veřejnost nesmí také do mnoha domovů pro seniory v Jihočeském kraji.

gogo ( 7. února 2013 12:51 )

Máte naprostou pravdu. Ale my jsme zde jen jako nástroj k astronomickému bohatnutí nadnárodních farmaceutických firem.. Skutečné zdraví dnes nikoho nezajímá. Lidí je na světě jako (viz Černí baroni..)

gogo ( 7. února 2013 12:48 )

Přesně tak. Mladí marodit nesmí, protože by šli za bránu a staří nesmí marodit, ti mají umřít aby se ušetřilo (na další rozkrádání, protože již není téměř z čeho krást)) na důchodech...

jetuslunicko ( 7. února 2013 12:00 )

V dnešní době si dovolit vůbec marodit?! Obyčejný člověk, který má co dělat ,aby z platu poplatil základní poplatky si nakoupí základní léky v lékárně a ani k doktorovi nejde, dělám to samé. Bohužel se to vymstí jedině na nás, ale jděte dnes marodit, kdo si to může dovolit?! Koncepce vlády je: plaťte daně, nemaroďte, dělejte produktivitu práce a nejlépe před dovršením důchodového věku umřete - prostě neotravujte. Velice smutné, je mi líto našich dětí, ohledně sociální sféry je nic dobrého nečeká a těžko se to změní.

jsem.tu.taky ( 7. února 2013 11:44 )

Jít dneska k lékaři, tak dostanete nejdříve spousta léků, které vám nezaberou, naopak se stav ještě někdy zhorší, a až potom vám dají teprve potřebné léky. No a to jen kvůli tomu, aby měla farmaceutická firma odbyt. Je to ale vše na lékaři. On je lékař a lékař. Vše je dneska o penězích. Heger řve jak velké jsou náklady na léčení, ale kdyby udělal kontrolu lékařů zda podávají hned potřebné léky a né zbytečné, došel by myslím přímo k alarmujícím výsledkům.

gogo ( 7. února 2013 10:42 )

Vidím, že farmaceutické loby dělá co může aby důvěřivé a vystrašené lidi nalákali na zbytečná a často i nebezpečná očkování. Nejde o člověka, jde o peníze.

Zobrazit celou diskusi