Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič ze srážky dvou autobusů: Podezření z obecného ohrožení

Autor: Ondřej Požár - 
6. února 2013
19:39

Řidič (58) meziměstského autobusu, který v úterý odpoledne v Brně-Slatině narazil do stojícího městského autobusu a těžce se zranil, je podezřelý z obecného ohrožení. Za tento trestný čin mu v případě obvinění hrozí až deset let vězení. Stále se však spekuluje o zdravotních problémech.

Kriminalisté ho však zatím podle mluvčího policie Pavla Švába nevyslechli, protože zraněný šofér přepravní firmy BusLine stále leží v nemocnici. „Jeho zdravotní stav to zatím nedovolil,“ dodal policista.

Jeho kolegové nicméně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení.

O mrtvici šoféra policie nechce mluvit

„Příčiny nehody jsou stále předmětem vyšetřování, vyloučili jsme možnost technické závady. To, jestli se na nehodě podílela zdravotní indispozice řidiče, nemůžeme v tuto chvíli potvrdit ani vyvrátit,“ sdělil Pavel Šváb.

Narážel tak na informace FTV Prima, že řidiče jednoho z autobusů nejspíše postihla mrtvice. Televize Nova zase spekulovala o tom, že muž dostal za volantem infakrt.

Šofér autobusu linky 701 narazil v úterý hodinu po poledni zezadu do autobusu linky 75, který stál na zastávce Vozovna Slatina v Hviezdoslavově ulici.

Video Mluvčí DPMB se vyjadřuje k nehodě - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Do městského vozidla v tu chvíli nastupovali lidé a další cestující z něj vystupovali.

Zranilo se 19 lidí

„Při nehodě se zranilo 19 osob. Osmnáct z nich převezly sanitky do brněnských nemocnic, poslední člověk zůstal po ošetření na místě.

Nejzávažnější zranění utrpěl řidič autobusu, kterého vyprostili hasiči. Ostatní zranění byla spíše lehčího charakteru - různé pohmožděniny a povrchová poranění,“ upřesnil mluvčí záchranky Radek Turin.

ripsky ( 7. února 2013 07:48 )

prej "Za tento trestný čin mu v případě obvinění hrozí až deset let vězení. " Vás by bylo potřeba zavřít na 10 let abyste se probrali a nepsali sračky.

temelin ( 6. února 2013 22:19 )

To je smutný případ a za to poděkujme těm kašparům, co nám tady vládnou. Už vidím, jak budou šoféři jezdit do 70 let než se jim dostane důchodu. Bohužel, je to realita a pokud se nic nezmění, tak budeme v ***i všichni! Vedle fabrik se budou rovnou stavět krematoria a jakmile pracovník skončí, tak ho jen přehodí přes plot a má to za sebou!

Zobrazit celou diskusi