Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Mikulenkovi z Nového Jičína vyhořeli! Lidé jim pomohli: Poslali 280 tisíc

Autor: Jiří Krušina - 
3. února 2013
07:30

Tragický byl   závěr  loňského roku pro rodinu Mikulenkových  z  Novojíčínska. Oheň jim zničil dům a oni se ocitli na mizině. Lidé ale pomohli. S bydlením, s demolicí trosek a nyní  i finančně. Za pomoci humanitární organizace Adra bylo pro rodinu vybráno 280 tisíc.

Slzy v očích měli Mikulenkovi, když na radnici v Novém Jičíně přebírali šek na 280 tisíc z rukou zástupce Adry Michala Čančíka. Lidé z celé republiky se jim totiž složili na nový život.

Úspěšná sbírka

Za jediný měsíc poslali Češi a Moravané pro vyhořelé Mikulenkovi 280 tisíc. „Jde o jednu z nejúspěšnějších sbírek v historii. Lidé opět prokázali, že nejsou lhostejní k lidem v nouzi,“ řekl Michal Čančík.

Rodina přišla loni  o vše, ale nyní věří, že rok 2013 pro ni bude úspěšný. „Demoliční práce za přibližně 300 tisíc udělala sponzorsky severomoravská firma. Další společnost zapůjčí rodině mobilní dům. Do něj se Mikulenkovi přestěhují od sousedů na dobu, než jim další sponzor postaví nový domek. Navíc se rodině díky úřadům povedlo velice rychle vyřídit i nové stavební povolení,“ prozradil iniciátor sbírky z Novojičínska Jaroslav Perútka.

Slova díků

Mikulenkovi jsou z pomoci dojati. „Děkujeme i Nedělnímu Blesku za to, že informoval veřejnost o naší situaci. Dárcům a sponzorům pak patří poděkování za solidaritu a pomoc,“ sdělil dojatý Jiří Mikulenka.

merrylou212 ( 11. června 2013 10:59 )

Teď budou mít fungl nový barák-za dary, státní podporu a příspěvky od ADRy za starou kuču z kotovic, pan Mikulenka i jeho manželka jsou velmi podnikaví, zjistili totiž, co se kde dá vytřískat za prachy-když je lidé litují.

merrylou212 ( 11. června 2013 10:57 )

Pěkně vy.chcaná rodina- jenom rýžují prachy, barák si nenechali pojistit,protože v NJ-Žilině-i když dochází k povodním,oni jsou na kopci. Bylo zničeno půl NJ-Žiliny, lidé ani od pojišťoven nedostali to, co tihle vych.cánci - tím že se mediálně SAMI zveřejnili, navíc zničili byt-který jim poskytli jejich známí.

illis ( 3. února 2013 18:46 )

Až bude hořet u tebe, tak si vzpomeň na svá kyselá slova . Asi neznáš nic z toho, že člověk člověku pomáhá . To vše je o lidech, bohužel, někteří jsou závistiví, zlí a nepřejícní . Jen kdyby se něco přihodilo jim samým, to by bylo křiku, kde je pomoc . Hanba takovým .

anka ( 3. února 2013 17:42 )

foun ( 3. února 2013 16:42 )

jo moc děkujem,fakt překlep,ono se to hezky mluví,nebo naopak lépe na to kouká,když se někomu něco takového stane,ale pak když to zažijete na vlastní kůži nikomu to nepřeju hrůza bezmoc prostě není slov,ještě jednou děkuji, je vidět že existují lidé ,kteří podpoří stačí slovem a to člověku dodá sílu žít dál a vše zlé přemoct.

Zobrazit celou diskusi