Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Marianka už speciální kočárek nepotřebuje: Chce ho darovat

Z Marianky Vaněčkové je školačka, jezdí na vozíčku a kočárek již nepotřebuje.
Z Marianky Vaněčkové je školačka, jezdí na vozíčku a kočárek již nepotřebuje.  (Autor: Blesk - Slávka Červená)
Autor: sč - 
1. února 2013
15:10

Marianka Vaněčková (6)ze Zlína, která trpí svalovou atrofií, dnes udělala radost mamince. Na svém prvním vysvědčení měla samé jedničky. A její máma chce udělat radost zase druhým. Ráda by věnovala prostřednictvím Blesk CZ rodině s postiženým dítětem speciální kočárek, který již holčička nepotřebuje. Můžete ho získat třeba právě vy.

I Marinka ho dostala darem. Blesk oslovili v létě 2011 manželé Kocurkovi ze Vsetína, kteří přišli o milovaného syna Mirečka (+12). Nový kočárek za 56 tisíc se rozhodli věnovat, protože dobře věděli, jak složitě se na něj shánějí peníze. Odvezla si ho  s maminkou Marianka  (6), která trpí svalovou atrofíí druhého stupně a ve třech letech přestala chodit. 

„Bylo to od nich úžasné gesto a nám to moc pomohlo. První vozíček byl dceři již malý, vyrostla z něj byl již téměř nebezpečný. Na nový, který za 90 tisíc, jsem jsem coby samoživitelka nemohla dlouho sehnat potřebnou sumu. Budu moc ráda, když nyní udělá dobrou službu zase někomu jinému,“ uvedla maminka Marie (37).

Marianka, ze které je školačka, se pyšní novým  vozíčkem a kočárek již nepotřebuje. Maminka ji vozí do první třídy, kde se pohybuje především na vozíčku. Dnes se pochlubila vysvědčením. Byly na něm samé jedničky. "Ve škole mám moc kamarádů a baví mě to," řekla a ukázala dárek od maminky, plyšového sobíka. Přes všechny obavy, zda bude moci psát,  protože měla slabou ručičku, jí to jde skvěle. „Píšu perem,“ chlubila se.

lovlinka ( 1. února 2013 19:18 )

prej prodala za pěknej peníz....Vy jste vážně ubohej s těma kecama fakt smutné .....Asi by bylo smutné, kdyby jste viděl dítko pak bych chtěla vidět ty hrdinské kecy

lovlinka ( 1. února 2013 19:14 )

je to tam trochu složitý díky její mamince, ale to by jsi asi nepochopil, ale ostatní co mají takovéhle děti ano !!!!

peterwilliams ( 1. února 2013 19:08 )

jedna maminka by ho potřebovala a nebere na děcko nic a žádné dávky??? nesmysl ...pokud nic nebere nemá postižené děcko...asi by ho prodala za pěkný peníz.. lovlinka

lovlinka ( 1. února 2013 17:41 )

Dobrý den toto je úžasný skutek opravdu udělat v dnešní době ...Věděla bych o jedné mamince, které by se opravdu moc hodil, jelikož nepobírá žádné dávky prostě nic .....Jde někde sehnat kontakt ?

renca.renca ( 1. února 2013 17:39 )

První vozíček byl dceři již malý, vyrostla z něj byl již téměř nebezpečný. Na nový, který za 90 tisíc, jsem jsem coby samoživitelka nemohla dlouho sehnat potřebnou sumu. V prvním souvětí chybí čárka, ve druhém jedno sloveso schází, jiné je tam dvakrát.... celkově tento text dává smysl asi jen vašemu maďarskému korektorovi.

Zobrazit celou diskusi