Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Soud s policisty: Místo zákona chránili filmaře! Pomáhali jim při natáčení

Soud s policisty
Soud s policisty  (Autor: archiv Blesku)
Autor: rvs, mokk, ČTK - 
30. ledna 2013
22:15

Místo chránění zákona pomáhali při natáčení filmů! Před soudem dnes stanulo celkem 18 (!) bývalých policistů z Prahy a Kolína, kteří si přivydělávali prací pro filmaře. Ročně prý získali až několik set tisíc.

Policisté údajně pracovali pro filmaře jen v roce 2011 čtyřicetkrát. Dohlíželi na natáčení v Praze, Kladně a na Rakovnicku a Benešovsku.

Muži zákona přitom měli pomáhat třeba i v době pracovní neschopnosti. Vedle toho, že strážili štáby, řídili třeba i dopravu - informovali pak řidiče o objížďkách.

„Byl to veřejný zájem. Díky tomu, že tam byli kluci, se nic nestalo,“ bránil se před soudem bývalý pražský policista Antonín Vostárek, který údajně »policejní brigády« organizoval.

Vostárek však nepořel, že zbylí obvinění pracovali u filmového natáčení v termínech, které zmiňuje obžaloba. Odmítl ale tvrzení, že by jim takovou brigádu nabízel a za práci v uniformě platil. "Nedá se říct, že bych je tam posílal. Když se ptali, věděli, že tam můžou jít," řekl soudu.

Soud vyslechl také některé z dalších expolicistů. Většinou uvedli, že na natáčení dohlíželi ve svém volnu a nebrali za to peníze. "Chtěl jsem vidět, jak to vypadá a slavné lidi," řekl jeden z dalších obviněných.

diskutujici ( 31. ledna 2013 17:07 )

Takovyma cypovinama se soudy zabyvaji. Opravdu, ohrozeni narodni bezpecnosti.

peterwilliams ( 31. ledna 2013 04:15 )

no a stalo se snd něco ? a co ti zlodějští milionáři co jim klaus odpustil?

Zobrazit celou diskusi