Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Piráta soudí za vybrzdění autobusu: Stařenka si zlomila krční obratel!

Autor: Ondřej Požár - 
17. ledna 2013
21:26

Bezohledné vybrzdění autobusu, těžce zraněná stařenka, zdvižený prostředníček a úprk z místa činu. To vše má podle žalobce na svědomí silniční pirát Roman Zábrš (30). Za ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci mu teď u Městského soudu v Brně hrozí až dvanáct let vězení.

Zločin se odehrál loni v září v Brně, kde třicátník ve voze VW Vento předjel u zastávky MHD autobus, jehož šoféra podle žaloby bezdůvodně tzv. vybrzdil.

V autobusu si důchodkyně Věra J. (85) po pádu zlomila druhý krční obratel a ostrý lem sedačky jí napůl skalpoval hlavu!

Vztyčil prostředníček a ujel!

„Léčila se víc než šest týdnů. Obžalovaný poté, co řidič autobusu vystoupil, na něj ukázal z okénka zdvižený prostředníček a ujel!“ upřesnil žalobce.

Zábrš však tvrdí, že ho autobusák při jízdě ohrozil. A stařence se ve čtvrtek u soudu omluvil. "Netušil jsem, že by se někdo mohl v autobusu zranit," vymlouval se obžalovaný.

Řidič autobusu ale tvrdí, že Zábrše rozhodně při vyjíždění ze zastávky v Bělohorské ulici neohrozil.

Video  Řidič autobusu mluví o incidentu  - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

"Když jsem vystoupil z autobusu, abych ho upozornil na zraněnou cestující, ukázal vztyčený prostředník a ujel!" řekl šofér.

Zlomila si krční obratel

„Na pád si nepamatuju. Chodím v korzetu, protože mě kvůli zlomenému obratli a dalšímu zborcenému obratli bolí záda,“ posteskla si oběť piráta. Seniorka byla až do úrazu zřejmě čilá prababička, protože prý každé ráno cvičívala.

Obviněnému recidivistovi (trestanému údajně v minulosti i za loupež) přitom předchozí podmínku za ublížení na těle a výtržnictví, kdy ve zlosti zbil na nádraží muže a vyrazil mu zuby, smázla amnestie.

Spletl si prý plyn s brzdou

Řidičský průkaz má už prý deset let a ve zmíněném voze za rok najezdil padesát tisíc kilometrů.

Žalobce v této souvislosti jen nevěřícně kroutil hlavou, když se mu Zábrš snažil při výslechu namluvit, že zastavil před autobusem jen proto, že si spletl plynový pedál s brzdou.

ludek_novotny ( 1. února 2013 23:18 )

Zajimavy: "Nikdo nikoho nevybrzdí jen tak." Co komu dava pravo nekoho vybrzdovat? At si floutek Zabrs pekne posedi, oni ho spoluvezni taky vybrzdej

luftballon ( 18. ledna 2013 15:04 )

Autobusák je ten hodnej.to se teda povedlo.Autobusáci a řidiči sanitek jsou největší čuňata silničního provozu.Nikdo nikoho nevybrzdí jen tak.

nyxx ( 18. ledna 2013 11:28 )

Dramatizace je denní chleba bulváru.Ačkoliv si třeba někdo jen popláče, tak už se ZHROUTIL(to je velmi oblíbený temín a není snad dne,aby někdo nebyl zhroucenej ) Ale v tomhle případě mám podezření, že ten řidič opravdu vybržďoval, to je přesně ten typ, kdo se takhle na silnici chová.

cotee ( 18. ledna 2013 09:56 )

sportovní sázení, velmi kvalitní info zde: http://tepes.netstranky.cz/

nyxx ( 18. ledna 2013 09:39 )

I kdyby měla jen pár stehů, tak to snad nestačí?Sebrat takovýmu dobytkovi papíry už navždycky!

Zobrazit celou diskusi