Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nehoda vrtulníku v Londýně: Jeřábníci unikli smrti o vlásek! Naštěstí zaspali

Autor: so - 
17. ledna 2013
18:30

Byl to zásah shůry, ruka anděla strážného, říkají Richard Moule (31) a Nicki Biagioni (30). Oba měli ve středu obsluhovat jeřáb, do kterého v Londýně narazil vrtulník. Oba ale zaspali, a to jim zachránilo život!

Unikli smrti o pověstný vlásek! Richard a jeho kolega Nicki ve středu zaspali a přišli pozdě do práce! Pak už si jen s hrůzou v očích vyslechli, jak do jejich kabiny umístěné ve výšce 210 metrů u mrakodrapu St. George Tower narazil v ranní mlze vrtulník a v mžiku ji proměnil v ohnivou kouli.

„V té kabině jsme měli být my. Smrti jsme se vyhnuli o pár minut,“ třese se dosud hrůzou Richard, otec dvou dětí, který dělá jeřábníka u firmy už tři roky. Začátek směny prý dosud nikdy nezmeškal!

To platí i pro šéfa jeřábníků Nickiho. Ten prý ani zaspat nemůže, protože ho každé ráno spolehlivě budí jeho tři hlučné děti. „Ve středu si jakoby zázrakem přispaly. Klidně tomu říkejte zásah osudu,“ uvedl. K nehodě došlo v osm ráno, jeřábníci měli začít pracovat v sedm.

Pilot helikoptéry (†50): Létal i pro agenta 007!

Kdo neměl šanci přežít byl pilot Pete Barnes (†50). Málokdo chápe, jak mohl udělat takovou chybu. Nalétal přes 10 tisíc hodin a podílel se i na natáčení řady slavných filmů, například bondovky Dnes neumírej (2002) či Zachraňte vojína Ryana (1998). Druhou obětí byl Matthew Wood (†39). Zasáhly ho trosky stroje, když šel po ulici. Dalších 12 lidí bylo zraněno. Podle policie je zázrak, že v ranní špičce nebylo v centru Londýna obětí víc.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi