Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otec (†32) dvojčat, který přepadl benzinku: Nešel pro peníze, chtěl se nechat zabít?

Autor: psch, INT - 
17. ledna 2013
14:18

Těžká životní situace dohnala otce (†32) dvojčátek (oba 7) z Karviné k naprosto zoufalému činu. S nožem napochodoval na benzinku a prodavače nechal zavolat policii. Na místě ho pak zastřelil jeden ze strážníků, kteří dorazili během chviličky. Chtěl se snad nechat zabít?

Úterní incident na benzince v Karviné možná ve skutečnosti neodehrál podle scénáře loupež-rukojmí-střelba policisty, jak se na první pohled zdálo. Jeden ze tří strážníků, kteří na benzinku dorazili, zastřelil dvaatřicetiletého muže, který nožem ohrožoval čerpadláře. Zastřelil ho ve chvíli, kdy se po opakované výzvě nechtěl vzdát.

První zprávy hovořily o jasném motivu. Otec dvojčátek chtěl vyloupit čerpací stanici, protože rodina nezvládala splácet hypotéku a kvůli dluhům jim hrozilo, že přijdou o dům, ve kterém žijí.

Nyní se ale ukazuje, že vše může být jinak. Muž na benzinku nepřišel loupit, ale nejspíš se chtěl nechat zabít. Policisté totiž čin nevyšetřují jako loupež, ale jako sebevraždu. Dvaatřicetiletý horník prý řekl, ať ho policisté klidně zastřelí, že je mu všechno jedno.

Podobný způsob sebevraždu u nás nemá obdoby. Podle policie muž prý počítal s tím, že bude při zásahu zastřelen. „V úvahu nyní připadá jak násilný motiv, tak potencionální sebevražedné jednání,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

sojkam ( 17. ledna 2013 20:02 )

Jestli se chtěl zabít, tak to byl pěkně bezohledný kretoš. Měl se někde oběsit a nezatahovat do té své sebevraždy druhé lidi.

nojasne ( 17. ledna 2013 19:55 )

A co vy víte o přepadeném ? Vy hyeny. Jeho život byl zachráněn a vy děláte, jakoby na to neměl právo.

e.44 ( 17. ledna 2013 19:55 )

Pojišťovně stačí k nevyplacení pojistky úředně potvrzený motiv - sebevražda. Takže jestli počítal s pojistkou pro rodinu, tak se přepočítal.

nojasne ( 17. ledna 2013 19:53 )

Jednak kdybyste si přečetl všechna fakta k případu, tak do nohy ho střelit nemohl, protože pachatel byl za pultem, jednak pokud někdo drží rukojmí, kterým je schopen ublížit ve zlomku vteřiny, tak je jediným spolehlivým způsobem při použití střelné zbraně okamžité usmrcení pachatele, aby neměl po zásahu možnost v odvetě ublížit rukojmím.

e.44 ( 17. ledna 2013 19:52 )

Ten clap držel prodavači na krku nůž. Odmít ho odložit. Strážník nemoh vědět jestli ho chce nebo nechce podříznout, ale nebezpečí podříznutí bylo reálné. Při postřelení do nohy mohl pachatel čin provést. Buď úmyslně nebo neúmyslně při částečné ztrátě rovnováhy. To jsou fakta. Já osobně policajty v lásce nemám, strážníky už vůbec ne. Většinou jsou to skutečně paka. Ale v tomhle případě se zvoleným postupem souhlasim. Ten kdo ohrožuje jiného na životě musí počítat se ztrátou svého života. To ve všech případech. Nejen v tomto.

Zobrazit celou diskusi