Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prezident Klaus: Po amnestii má v plánu udělit milosti

Autor: ČTK - 
3. ledna 2013
06:51

Prezident Václav Klaus chce do konce svého mandátu ještě minimálně jednou udělit milosti.

 "Už dnes mám na stole čtyři sta nových žádostí o milost, a protože jich měsíčně přichází zhruba dvě stě až tři sta, milosti budu ještě minimálně jednou udělovat," říká Klaus v rozhovoru pro dnešní Mladou frontu Dnes.

V rozhovoru prezident označil vyhlášenou amnestii za gesto, kterým chce dát novou příležitost hlavně těm, kteří sice zákon překročili, ale nejsou to recidivisté.

Ke svému rozhodnutí ukončit trestní řízení v případech trvajících osm a více let Klaus řekl, že s odvoláním na judikaturu Evropského soudu pro lidská práva se za nepřiměřenou délku řízení považuje doba přesahující šest let.

"Tento časový úsek jsem si já v žádném případě nevymyslel. Zdál se mi krátký a proto jsem do textu amnestie místo čísla šest dal svým vlastním rozhodnutím číslo osm," uvedl. Stát by se měl podle něj v budoucnu postarat o to, aby trestní řízení netrvalo nepřiměřeně dlouhou dobu. 

buban ( 3. ledna 2013 16:44 )

Minimalne jedna vec v teto amnestii nesedi-dle clanku chce Klaus pomoci tem, kteri sice zakopli, ale nejsou recidivisty. Kdesi jsem cetla, ze pujde domu i otec i deda te asi sestilete holcicky, kteri svym srdceryvnym pribehem plni bulvar uz delsi dobu. To jsou ale recidivisti jak vysiti-nebo se mylim?

wandzi ( 3. ledna 2013 16:28 )

Máme, co si zasloužíme! Jsme, bezhlavé stádo, které jen trochu remcá, ale vyřídít si své záležitosti neumi. Na hradě a ve vládě, máme ty lidi, které jsme si tam zvolili! Je to tragické, ale je třeba si to uvědomit, podívat se pravdě do očí a začít s tim něco dělat!!! Bohužel si myslím, že s tím národ nic neudělá, když uz ani k volbám nechodí, a pak se jen diví a nadává.

buban ( 3. ledna 2013 16:27 )

a jo-Havel jako byvaly vezen nesnesl pomysleni, ze ve vezeni hniji nevinni lide...atd. Jednak Havel nebyl vezen, ale byl "vezen", druhak-nevinne podle Vas hnil v krimu, mimo jine, ten pedofil, ktery zahy po svem propusteni zprznil miminko. Nesouhlasila jsem s Havlovou amnestii, nesouhlasim ani s Klausovou (i kdyz muj nesouhlas v konecnem vysledku nic neznamena).

qennius1985 ( 3. ledna 2013 16:26 )

No tak jsem to myslel jestli i náhodou Vašik v tom nemá prsty !!!!!!!!! Tady jde o to, že naše ekonomika jako taková je na pokraji a během tydne možná měsíce se na sociální úřad přihlásí cca 7500 lidí a vše se zase bude muset zaplatit z našich daní je mi už naprosto jasné jak a kde se bude zdražovat ČR je stát kde se už nebude moci za pár let dát žít za chvíli budeme platit i to, že si prdneme a ještě nám to zdaní Klaus to bezpodmínečně posral!!!!!!!!

mrcha ( 3. ledna 2013 15:51 )

Jsou tam namočení ti nahoře a on by moc na svobodě mluvil...

Zobrazit celou diskusi