Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Výbuch Emilovi (†60) utrhl hlavu: Manželka o jeho smrti neví, nepřežila by to, říká švagrová

Autor: psch, Čas.sk - 
2. ledna 2013
18:30

Pro šedesátiletého Emila byly oslavy zakončení roku 2012 ty poslední. Podomácku vyrobená výbušnina explodovala dřív, než chtěl a utrhla mu hlavu. Na místě byl mrtvý. Sousedé jsou z události otřeseni, v šoku je i jeho švagrová. "Jeho manželka o smrti neví," řekla.

Šedesátiletý Emil S. se chtěl rozloučit s rokem 2012 a řádně přivítat ten nový. Podomácku vyrobenou nálož umístil do otvoru na památníku. Ta mu ale vybouchla dřív, než se z místa stačil pohnout a utrhla mu ruku a nohu. „Byla to obrovská šlupka,“ vzpomínají sousedé. Další muž skončil v trenčínské nemocnici.

Syn střelec

S Emilem byl při incidentu i jeho syn. Ukázalo se, že je to právě ten muž, který v roce 2011 pobíhal po vesnici Rybany, střílel ze samopalu a děsil sousedy. Potvrdil to i starosta obce

Manželka o smrti neví

Na místo výbuchu spolu s pyrotechniky dorazila i jeho švagrová. Z toho, co se v prvních minutách nového roku odehrálo, byla v naprostém šoku. „To, že zemřel, jeho manželka neví, nesmíme jí to říct, protože by to nepřežila,“ plakala jen několik metrů od Emilova těla.

V domě našli zbraně

Po tragickém výbuchu následovala domovní prohlídka Emilova domu. Policisté našli zápalné šňůry, iniciační zařízení i dlouhou zbraň ruské výroby. Kromě toho zajistili i pažby na zbraň a okolo 300 nábojů do brokovnice, uvedla trenčínská policejní mluvčí Elena Antalová.

boball ( 3. ledna 2013 11:51 )

No,co stejně jí nosil,jen aby mu nepršelo do krku.možná je doma a bába to nepoznala

joudajoudovy ( 3. ledna 2013 11:36 )

mozna trenoval na neci atentat... skoda, ze se zamer nevydaril

jaselka ( 3. ledna 2013 10:51 )

Nepřeji nikomu smrt, ale v tomto případě musím uznat, že s jeho odchoodem , nebo mám nalsat úletem?, bude svět o trošilinku bespečnější.

lpitriska ( 3. ledna 2013 09:21 )

Ta manželka si nevšimla,že ho nemá doma

kalnormin1 ( 3. ledna 2013 01:59 )

Mnozí pitomci tu hlavu na nic nepotřebují a tak o ní přijdou.

Zobrazit celou diskusi