Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Takhle se zřítil v Rusku tupolev letící z Česka: Kolo letadla narazilo do auta!

Autor: INT, tis - 
30. prosince 2012
12:41

Šokující video zachycuje, jak podél dálnice, kde jezdí automobily, havarovalo letadlo Tupolev-204, při kterém zahynulo 5 osob z posádky. Roztříštěné kusy letadla řidiče na dálnici ohrožovaly, naštěstí však k další nehodě nedošlo.

Běžná cesta po dálnici se proměnila v  nebezpečnou jízdu. Automobil jedoucí v sobotu podél přistávací plochy zaznamenal moment, kdy se letadlo pokusilo po technickém přeletu z Pardubic do Moskvy přistát. Stroj však vybočil ze své dráhy a proboural ochrannou bariéru oddělující letiště od rušné příměstské dálnice, rozlomil se na tři kusy a začal hořet.

Už zkoumaji černé skříňky

Na záznamu je vidět, jak pneumatika vletěla do vozovky a málem způsobila nehodu vozidla, které jelo přímo před vozem, odkud bylo vše natočeno.Ruští vyšetřovatelé již zkoumají dvě černé skříňky se záznamy o letu, které by mohly objasnit příčiny sobotního neštěstí na moskevském letišti Vnukovo, při kterém zahynulo 5 osob. Dnes v nemocnici zemřela jedna z vážně zraněných letušek.

Je to vina pilotů?

Podle odborníků, jakým je například letec Alexandr Akimenkov, kterého citoval deník Kommersant, panuje přesvědčení, že prudké přistání mohlo být způsobeno chybou pilota či vynecháním motorů. Mluví se také o nepříznivých povětrnostních podmínkách na letišti, kde v době havárii foukal silný vítr.

e.44 ( 30. prosince 2012 15:29 )

Tak na novinkách už maj jasno, co k havárii vedlo. Příčinou nehody ruského letadla Tu-204, které v sobotu havarovalo na moskevském letišti Vnukovo, byly podle agentury Interfax zřejmě brzdy a nefunkční režim zpětného chodu, který se snažili piloti při nezdařeném přistání aktivovat. Blesk opět zaspal

diskutujici ( 30. prosince 2012 14:24 )

Ja tam vidim zcela jasne poruseni "Nepřizpůsobení jízdy povaze a stavu vozovky" To preci u letiste musi kazdy predpokladat.

Zobrazit celou diskusi