Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na moskevském letišti se zřítil Tupolev letící z Pardubic! Čtyři mrtví!

Autor: shp, ČTK - 
29. prosince 2012
14:34

Na moskevském letišti havarovalo letadlo letící z českých Pardubic. Stroj vyjel z ranveje a začal hořet. Podle dostupných informací minimálně čtyři lidé zemřeli! Naštěstí na palubě nebyl žádný Čech! Ruské úřady se domnívají, že na vině může být pilot.

Neštěstí se odehrálo na moskevském letišti Vnukovo. Stroj typu Tupolev TU-204 vyjel z přistávací dráhy a začal hořet. Na palubě letounu ruské společnosti Red Wings Airlines o kapacitě více než 200 osob bylo pouze 8 lidí. Jednalo se o členy posádky. Šlo o let WZ 9298, který z Pardubic odletěl v 10:20 SEČ. Letadlo se při ostrém přistání rozlomilo na tři části, jeho trosky také zablokovaly přilehlou dálnici v obou směrech. „Na dálnici ležela přední část letadla, pravé křídlo bylo v ohni,“ popsal katastrofu jeden z ruských řidičů. Podle dostupných informací je dva až šest lidí zraněno.


Žádný Čech nebyl na palubě

Letadlo přiletělo do Pardubic v 9:26 a dopravilo do Česka 85 Rusů a dva Kazachy. Šlo o pravidelný let, kteří Rusové využívají často k dovoleným na našem území! Kvůli tomu také nebyl na palubě žádný občan České republiky! „Na palubě nebyl žádný Čech, pouze dvanáctičlenná ruská posádka,“ řekl Blesk.cz vedoucí inspektorátu cizinecké policie letiště Pardubice Kamil Flossmann.

Piloti zemřeli na místě

Mezi mrtvými jsou pilot, kopilot, letecký inženýr a letuška. První dva zemřeli na místě, žena (†27), pravděpodobně letuška, zemřela v ambulanci při cestě do nemocnice. Kde zemřel čtvrtý člen posádky, není známo. Mezi zraněnými jsou dvě letušky/stewardi, technik a neznámý člen posádky. O jejich životy nyní bojují lékaři v nemocnici.


samatha08 ( 30. prosince 2012 08:04 )

Přistání s pohledu řidiče auta http://www.youtube.com/watch?v=dWONT47LFZM

dsmann ( 30. prosince 2012 01:06 )

Vždyť Tu-204-100 je už starej krám. Je nejstarší z celé řady Tu-204 Lítá už přes 20 let.

keep.smiling ( 29. prosince 2012 23:10 )

resp. držím byt, to když tady v těchto výšinách mezi lesy už v zimě nelze vydržet.

keep.smiling ( 29. prosince 2012 23:08 )

díky, odole. )) pardubice jsou nejen městem perníku, ale jeho historická část je krásná, a jsou taky hlavně městem sportu )

keep.smiling ( 29. prosince 2012 23:07 )

netřeba, i přesto díky za radu - Pardubice znám jak své boty, v jeho centru si doposud udržuju byt. je s podivem, jak někdo napíše naprosto nevinný příspěvek a vykytne se určitý nick - v tomto případě ty - který okamžitě začne být vulgární . takže by mě zajímalo, proč jsem "blbopisálek"

Zobrazit celou diskusi