Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Štědrovečerní tragédie v Jílovém: U tohoto stromku se odehrálo děsivé neštěstí

Autor: red, Jana Ulrichová - 
26. prosince 2012
14:45

Obrovská rodinná tragédie otřásla Jílovým na Děčínsku. Na 1. Svátek vánoční po poledni našli policisté v jednom z tamních rodinných domů tři mrtvá těla. Starší muž tam zastřelil manželku, syna i psa, a pak zbraň obrátil proti sobě.

Tragédie se nejspíš odehrála už na Štědrý den večer. Vyvražděnou rodinu objevil druhý syn Robert, který žije v Praze. „Přijel na Boží hod domů. Nemohl se ale dozvonit, a tak přivolal policisty. Pak už se to sem začalo sjíždět, hasiči, záchranka a nakonec už jen další a další policejní auta,“ popsal jeden ze sousedů. Podle policistů spáchal muž zřejmě tzv. rozšířenou sebevraždu.

„Máme několik vyšetřovacích verzí. Nejpravděpodobnější se ale jeví ta, že muž zabil manželku a syna a pak i sebe,“ potvrdil policejní mluvčí Daniel Vítek. Policisté našli v domě i zbraň. Josef Š. ji zřejmě držel legálně, protože byl myslivec.

Lidé z okolí tomu ale nemohou uvěřit. Rodina Š. byla podle nich naprosto bezproblémová. „Nikdy tam žádné hádky nebyly. Josef byl už v důchodu, předtím pracoval jako řidič. Jeho žena si ještě přivydělávala jako pedikérka. Syn, který s nimi žil, dělal v Modré v nějaké fabrice. Bydleli tu už přes třicet let, oba kluky tu vychovali,“ řekl soused. „On se v těch svých synech viděl. Nemůžu uvěřit tomu, že by jednoho z nich zabil. Vždyť i toho psa měli jako dítě,“ kroutila hlavou sousedka Karla Zubová.

O motivu se všichni jen dohadovali. „Pokud vím, dluhy neměli. Barák byl jejich, žádná zástava na něm nevázla. Nehádali se. Působili jako naprosto spokojená rodina, do hlavy ale nikomu nevidíte,“ shodli se. „Jediné, co ho trápilo, bylo zdraví. Vím, že si stěžoval na nohy, bolely ho klouby, také se mu špatně dýchalo. Proč by ale kvůli tomu zabíjel i své nejbližší,“ kroutila hlavou Zubová. O tragédii diskutují i přátelé rodiny na Facebooku. „Proč tomu stále nemohu uvěřit … to nikdo, ať odpočítá s maminkou v pokoji …“ píší na zeď mrtvého vzkazy.

Mráz po zádech nahánějí fotografie ozdobeného vánočního stromečku, kterým se před pár dny Michael pochlubil svým přátelům na facebooku. Tehdy ještě nemohl tušit, že se mu Štědrý večer stane osudným.

 

nojasne ( 28. prosince 2012 22:13 )

Přesně tak, člověk, který je zvyklý vraždit zvířata by přeci na člověka ruku nevztáhl.

nojasne ( 28. prosince 2012 22:11 )

Co to bylo za člověka, že zabil bezbranný zvíře ? Že by myslivec ?

MiKhaEll ( 27. prosince 2012 17:35 )

co řešíte nějakýho pojebanýho psa?miluju pečenýho psa a celkově je rád jím..abyste to pochopili vy zakrslý mozci, tak je to zvíře jako třeba kráva ale pes je lepší teda pečenej!!sou to jen zvířata vy dementi, avšak lidí je mi líto..mrzí mě ten mladej člověk...

naidka ( 27. prosince 2012 10:06 )

Dokud se tady neobjeví hofihofi se svými bohatými životními zkušenostmi, tak s případem nikdo nehne.

keep.smiling ( 26. prosince 2012 21:26 )

pche....

Zobrazit celou diskusi