Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Masakr v USA a Obama v slzách: Takových tragédií už bylo moc!

Autor: simao, ČTK - 
14. prosince 2012
22:00

Střelba ve škole ve městě Newtown v americkém státě Connecticut si v pátek vyžádala 27 mrtvých, z toho podle posledních informací 20 dětí, šest dospělých a po smrti je i střelec, jak uvádí agentura AP. K tragédii se vyjádřil i prezident Obama. Podle něj bylo již takových tragédií moc. A před novináři se rozplakal.

Americký prezident Barack Obama vyjádřil rodinám obětí soustrast jménem celého národa: "Naše srdce jsou dnes zlomena," řekl Obama a během svého krátkého vystoupení jen těžko hledal slova. A uronil nejednu slzu.

Oběti šíleného střelce před sebou měly celý život, dodal prezident a oznámil, že na všech státních budovách budou vlajky čtyři dny spuštěny na půl žerdi.

Mluvčí Bílého domu pak uvedl, že prezident Barack Obama je o "tragické" střelbě v Newtownu i nadále průběžně informován. Jedná se přitom o jeden z nejhorších incidentů tohoto druhu v USA.

Letos však není první - již dříve svět zděsila informace o útoku střelce při útoku v kině na premiéře Batmana v Denveru zabil 12 lidí a 58 jich zranil.

Podle Baracka Obamy zažila v posledních pěti letech příliš mnoho takových tragédií. "Tyto děti jsou naše děti. Musíme podniknout smysluplné kroky - bez ohledu na politiku -, abychom předešli takovým událostem," dodal zkroušený Obama.

"Slovy nedokáži popsat dnešní tragédii na základní škole Sandy Hook. Jako otec dvou dětí si ani nedokážu představit, jaké utrpení musí prožívat rodiče, kteří dnes ztratili své děti," uvedl ministr školství Arne Duncan a dodal, že oceňuje hrdinské nasazení všech učitelů a policistů, kteří se snažili děti před střelcem chránit.

matozita ( 16. prosince 2012 15:27 )

aha takze nikto iny nezabija iba tí amici ne?trochu sa skus orientovat viac v tych spravach ,lebo ako vidim mas iba jeden objekt na koho mozes hadzat vsetko

matozita ( 16. prosince 2012 15:25 )

ach zase tu vymyslate pi-co--viny ,zase mudrujete .nez aby ste prejavili nejaku tu uctu ..cest vynímkám. nielen v amerike sa stavaju taketo veci .bohuzial takíto psychosi sa najdu kdekolvek . je mi luto hlavne tych detí .boli tak bezbranní ,nechapem preco musia stale platit tí nevinní ..neprajem nikomu nič zlé,ale prajem si aby ten koniec sveta prisiel prave na takychto psychopatov ,pretoze si myslym ,ze uz toho bolo naozaj akurat moc

vrtajzub ( 15. prosince 2012 12:39 )

Demokracia je len túžba, filozofický smer starých grekov, nikto ju nezažil, ale má o nej svoju vlastnú predstavu. Fatamorgána smedných a hladných a dookola pušt.

vrtajzub ( 15. prosince 2012 12:25 )

deco - velmi dobre napísané a pravdivé

aronak ( 15. prosince 2012 11:32 )

To je hrozné, co se všude děje. Jako jednu z příčin vidím v tom, že děti věčně sedí u počítače a hrají přiblblé hry, kde se jenom střílí a kdo víc nepřátel zastřelí, tím líp. Asi si chtěl tuto hru vyzkoušet v reálu. Na rozdíl od některých her - zde nikdo znovu neožil.

Zobrazit celou diskusi