Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Konec světa: Bude Země bez gravitace?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, tis - 
7. prosince 2012
19:58

Magické datum 21.12. 2012 se blíží a mnohým leze mráz po zádech. Podle Mayského kalendáře by totiž měl přijít konec světa. Co ale máme očekávat? Narazí snad do naší Země nějaký asteroid nebo nás ohrozí jiná katastrofa?

Otázkou konce světa se zabývalo lidstvo snad od samého počátku. Nejen, že je součástí některých náboženství, dokonce je součástí různých kultur. Lidé jednoduše mají zakořeněný princip počátku a konce, stejně jako je součástí života narození a smrt.

Zpráva z NASA


Mnozí tvrdí, že konec světa v roce 2012 bude znamenat fyzickou likvidaci Země přírodními katastrofami. Tuto teorii by mohla podpořit nedávná zpráva, údajně z NASA. V té se tvrdí, že má Země projít galaktickým nebo nulovým pásmem. Autoři zprávy tvrdí, že 21. prosince tohoto roku projde naše planeta galaktickým pásmem, kde se nebudou šířit žádné energie. To by mělo způsobit, že na Zemi nebude gravitační ani magnetické pole. Ve zprávě autoři lidem doporučují, jak tuto katastrofu zvládnout. Lidé by měli odejít do přírody, vzít si s sebou zásoby jídla na dva měsíce a měli by počítat s tím, že jediným výdobytkem civilizace bude oheň.

Samozřejmě se jedná o kachnu, kdy se pomocí e-mailu rozšířila tato konspirační teorie. I kdyby totiž k něčemu takovému došlo, odchod do přírody by stejně nikomu nepomohl.

Zásoby a ufo

Lidé mají ovšem z konce světa strach, nikdo si přesně nedokáže představit, jak bude konec světa vypadat, proto je velký prostor pro různé konspirační teorie. V Rusku se panika rozšířila natolik, že musela dokonce zakročit ministr i parlament. Lidé chystají zásoby jídla, nakupují sirky a svíčky. "V našem výboru jsou i členové akademie věd a někteří jsou velmi váženými odborníky, proto můžeme s plnou vážností říct: žádný konec světa se nechystá," cituje agentura ITAR-TASS zprávu poslanců.

Na jihozápadě Francie, ve vesnici Bugarach, se pro změnu začali srocovat ufologové a příznivci New Age, kteří tvrdí, že právě v místní hoře je ukryta mimozemská civilizace. Ta by údajně měla pár vyvolených před zkázou světa zachránit. "Pokud zítra najednou přijede deset tisíc lidí, tak to jako vesnice s 200 obyvateli nezvládneme. Informoval jsem místní úřady o našich obavách a chci, aby byla po ruce armáda," reaguje na příval nežádoucích hostů starosta.

Jak to Mayové mysleli?

Podle starých Mayů nemusí konec světa znamenat apokalypsu, která zničí všechno na Zemi. Konec světa může být ve smyslu duchovním: Něco skončí a něco jiného začne.

 

 

alzbeta59 ( 8. prosince 2012 19:17 )

najdi si HARRP na you tube- vetsina techto pohrom v poslednich letech je umele vyvolana prave HARRP

alzbeta59 ( 8. prosince 2012 19:16 )

ano zacneme dalsi 26,000 lety cyclus - neni to nadhera??

venxa ( 8. prosince 2012 18:54 )

Ja to sleduju taky ale Area 51 byla take ukazana dopodrobna v movie flicku Independence Day. A taky bych chtel dodat ze se preci nasel legendarni Alexandrijsky poklad u l Paso na Rio Grande jak to popsal Clive Cussler ve sve novele "Treasure". Have a good day.

jessicca28 ( 8. prosince 2012 15:52 )

tak a muzete cist realitu tech nejlepsich expertu pac ja rikala ze konec sveta nebude pac je to totalni blbost http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html#end

jessicca28 ( 8. prosince 2012 15:46 )

presne tak s timto komentem plne souhlasim!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi