Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Holčičce (2) uvízl prstík ve vaně: Málem o něj přišla!

Dvouleté holčičce uvízl prstík v odtoku vany, hasičům pomáhal při kuriozní, ale nebezpečné nehodě i dráček Záchranáček
Dvouleté holčičce uvízl prstík v odtoku vany, hasičům pomáhal při kuriozní, ale nebezpečné nehodě i dráček Záchranáček  (Autor: HZS Praha/Jan Kostík)
Autor: simao, INT - 
6. prosince 2012
11:03

Hasiči na Praze 3 zasahovali v úterý u kuriózního případu. Dvouletá holčička při večerním koupání strčila prstík do odtoku vany a málem o něj přišla!

Krátce po půl desáté večer znamenali pražští hasiči zoufalé volání rodičů o pomoc. Jejich dceři uvízl v odtokovém víčku vany prstík.

"Při koupání strčilo dítě prst do odtokového kanálu, a když voda odtekla, zasekl se ve víčku a začal otékat," popsal pro Novinky situaci velitel směny hasičů Antonín Šustr.

Tatínkovi teprve dvouleté holčičky se podařilo před příjezdem pomoci odmontovat odtokové víčko, a tak holčička na záchranáře čekala v náručí maminky.

Dívence pak hasiči předali dráčka Záchranáčka, hračku, která má při podobných případech odvést pozornost dětí. A pomocí rozbrusu na prstýnky sundali víčko z prstu. Situace však nebyla tak snadná, jak by se mohlo zdát.

"Bohužel víčko nebylo plechové ale nerezové, tedy výrazně tvrdší, a více se při řezání zahřívalo. Kolegové si s tím nakonec poradili tak, že chladili prst vodou v umyvadle a mezi víčko a prst vložili plechový plíšek, aby kůži ochránili před popálením. I tak to celé trvalo zhruba půl hodiny," dodal k nezvyklé akci Šustr.

lucianoxyz ( 6. prosince 2012 12:21 )

a ty jsi českej špinavej k o k o t - u tebe to taky bereme s rezervou!

lucianoxyz ( 6. prosince 2012 11:43 )

krakonos500:

Zobrazit celou diskusi