Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

V Berlíně řádí falešný Santa Claus: Nabízí svařák s extází!

Návštěvníci berlínských vánočních trhů by si měli dávat pozor, aby je nezdrogoval falešný Santa.
Návštěvníci berlínských vánočních trhů by si měli dávat pozor, aby je nezdrogoval falešný Santa.  (Autor: EPA)
Autor: INT, lm - 
1. prosince 2012
18:45

Už druhým rokem si návštěvníci berlínských vánočních trhů musejí dávat pořádný pozor. Řádí tam toži falešný Santa Claus, který nabízí nic netušícím lidem svařák do kterého jsou přimíchány drogy.

Obavy přineslo oznámení dvaatřicetileté ženy, která na policii vypověděla, že byla otrávena svařeným vínem. Po kelímku nápoje od neznámého muže na trzích jí mělo být nevolno a trpěla bolestmi hlavy.

Incident se nápadně podobá případům z minulého roku, kdy tradiční vánoční trhy v německém hlavním městě zasáhla vlna otrav návštěvníků. Oběti se shodli na tom, že k nim přišel muž oblečený v kostýmu Santa Clause a většinou tvrdil, že se právě stal otcem a rád by si s nimi připil. V kelímku byla však krom svařáku přimíchána i extáze, nebo nějaká podobná droga.

Oběti po tajemném nápoji trpěli řadou symptomů jako ztráta paměti, nevolnost, bolesti hlavy. Jeden muž tvrdil, že kvůli nápoji plival krev.

Navzdory snaze policie, která zveřejnila portrét muže a dokonce nabídla odměnu, nebyl falešný Santa dopaden. Vyšetřovatelé proto varovali, aby návštěvníci trhů nepřijímali nápoje od cizích lidí a raději si je šli koupit do stánku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi