Vánoce na internetu odstartovaly! Z pohledu obchodníků je nadcházející období nejsilnější z celého roku. Zákazníci během něho nakoupí až polovinu všech vánočních dárků. „Očekáváme významný skok, kdy se počet objednávek dostává až přes trojnásobek celoročního průměru,“ potvrzuje výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci Jan Vetyška. Vánoční tři týdny začaly už toto pon-dělí, nákupní horečka pak vyvrcholí v týdnu od 10. prosince.

Zlaté pondělí

Pondělí 10. prosince se s největší pravděpodobností stane dnem, kdy se na internetu bude nakupovat nejvíce z celého roku! „V letošním roce očekáváme, že Češi na Vánoce utratí na internetu přibližně 16 miliard korun,“ dodává Vetyška.

Nakoupí každý druhý

„Během těchto tří týdnů nakoupí dárky každý druhý zákazník, tedy naprostá většina těch, kteří to dosud nestihli,“ předpovídá Marek Liška z nákupní galerie MALL.CZ a dodává: „V týdnu od 17. prosince již budou prodeje klesat, poroste využi-tí rychlejších osobních odběrů a záchranou nakupujících na tu úplně poslední chvíli se stanou dárkové certifikáty.“ Letošním vánočním hitem se podle odhadů stanou tablety a čtečky knih, u kterých oproti minulým letům výrazně klesla cena.

Hity letošních Vánoc: Nápady na vánoční dárky

Pro ženy

Čtečka knih

Čtečka knížek už páté generace má jednoduchý ná-zev Kindle. Je lehká a písmo v ní vypadá jako na pravém papíře. Cena 2590 Kč

Parfém je novinkou předvánočního trhu
Autor: Foto fann.cz

Spodní prádlo

Limitovaná série spodního prádla Charme spodní kalhotky do velikosti 90 a podprsenky a to až do ve-likosti košíčků G. Cena kompletu je 1248 Kč.

Parfém

Vůně po ovoci a květinách s dřevitým tónem to je novinka předvánočního trhu parfém Dynastie. Cena 1 490 Kč.

Pro muže

Tablet

Tablet Emgeton Consul 6 je tenký jen 9 mm nabízí internet, kancelářský software i hry. Cena 4700 Kč.

Něco pro kutily

Kufřík s nářadím obsahuje 109 dílů
Autor: MALL.cz
Šroubovací nástavce, nástavce na šrouby a matice, titanové vrtáky - celkem 109 dílů nabízí sada nářadí

Black&Decker A7200. Cena 490 Kč

Trochu adrenalinu

Půlhodinová jízda ve Ferrari, v Golfu Mustang nebo Lamborghini je splněním každé chlapského snu. Cena na sleviste.cz je 999 Kč.

Pro děti

Carvingové boby

Od těch klasických se liší hlavně tím, že se perfekt-ně ovládají - dá se na nich zatáčet i skákat. Unesou až 113 kg. Cena 599 Kč.

Kouzelnická hra

S novou hrou na Playstation 3 si vaše dítě zakouzlí jako Harry Potter
Autor: Foto Playstation
Do říše kouzel, kde se dítě stane čarodějem a může si vyzkoušet magii světa Harryho Pottera, zavede nová hra Book of Spells a kniha Wonderbook. Set na Playstation 3 stojí 1 049 Kč.

Roboryba

Robotická ryba, která díky speciálním senzorům plave ve vodě jako živá. Dokonce se potápí, mění směr i rychlost. Cena 249 Kč.

Pro mazlíky

Škrabadlo pro kočky

Škabadlo je pro kočky nutností i zábavou
Autor: spokojenypes.cz
Ocení ho každá micka i její majitel. Cena 296 Kč

Světýlko na obojek

Pokud se bojíte, že pejska při venčení venku neuvi-díte, kupte mu světýlko na obojek. Cena 199 Kč.

Bundička proti zimě

Je z nepromokavého šusťáku vyteplená flísem. Ide-ální do zimy. Cena 399 Kč

Fotogalerie
12 fotografií