Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Landa alias kouzelník Žito na chatu: Celá politika ať jde do haj*lu!

Daniel Landa alias Žito 44 odpovídal čtenářům v redakci Blesku
Daniel Landa alias Žito 44 odpovídal čtenářům v redakci Blesku  (Autor: Blesk - Pavel Hofman)
Autor: simao - 
28. listopadu 2012
14:29

"Jsem nevypočitatelnej klaun, svobodný šašek, blázen, a taky kejklíř a čaroděj," prohlásil Daniel Landa alias kouzelník Žito na chatu v redakci Blesku. Přišel, zazvonil rolničkami, ale také se vyjádřil k současné situaci v českém státě, kterou považuje za výrazně znepokojivou.

Přeměna Daniela Landy v kouzelníka Žita zaujala na víkendovém předávání Slavíků snad ještě více, než vítězství Tomáše Kluse. Svým jadrným proslovem však rozdělil diváky na dva tábory. Jedni ho zatracují a označují za blázna, druzí se s jeho názory ztotožňují.

Bylo to patrné i dnes. Landa, v minulosti úspěšný hudebník, dnes kejklíř a svobodný šašek, jak sám sebe označuje, totiž přijal pozvání na chat do redakce Blesku a čtenářům zodpověděl řadu zvídavých otázek. 

Zatímco 21. prosince mnozí očekávají konec světa, Landa má jiné plány: "21.12. budou na Vyšehradě korunováni bájní králové a vládci, tedy i král Karel (Janeček), abychom pozvedli bájný národ Bójů," říká s vážnou tváří a zároveň prozrazuje i další detaily ze svého soukromí.

Třeba to, že aktuálně pracuje na koučinkovém projektu, který je založený na slovanské mytologii - na 14 runách. "Zatím budeme působit především v oblasti vrcholového sportu," dodává Landa.

Vedle toho se vyjádřil i k současné situaci v českém státě, se kterou rozhodně není spokojený. Ale je rozhodnutý s ní sám něco dělat. "Za vlastní prachy se chci podílet na rozvoji této země a volám k tomu další boháče a schopné lidi a mozky. A našel už jsem jich celou řadu. Opakuju - za vlastní prachy, ne z daní, takže v klidu. Celá politika ať jde do haj*lu. Jsem aktivní a kreativní občan, chci pomáhat budovat. Nejsem vůdce nebo politik."

A vyrovnal se i s narážkami na svou minulost, kdy ho mnozí vzhledem k působení ve skinheadské kapele Orlík označují za nacistu. "Nacismus stojí v přímém rozporu s mými základními hodnotami," dodal, zazvonil rolničkami a odešel.

doktorka6 ( 2. prosince 2012 12:21 )

Už jsem to někde jednou uvedla. Nesouhlasím s Landovým slovníkem, ale velmi chápu obsah toho co lidem říká! To, že provokuje a burcuje má jediný cíl. více zde: www.pozitivnievoluce.cz

jarry.dawe ( 29. listopadu 2012 22:03 )

A zajímalo by mě co se do toho slováci motaj!

jarry.dawe ( 29. listopadu 2012 20:59 )

Správně!!! Konečně někdo kdo má stejnej názor jako já. Bejt na jeho místě udělal bych to samí, protože tenhle stát spěje do háje, pořád slyším ve zprávách o korubci, podplácení, rozkrádání a podobně. On jen řekl nahlas co si myslí(vlastně jak to je), bojuje za to a jak jsem tu četl že měl začít dřív tak si poslechněte jeho písně znich to přímo vyřazuje jak ho to štve a nejhorší na tom je že ho lidi opravdu nechápou on se snaží udělat něco pro lidi a ne jen pro sebe, kdyby náš národ nebyl s prominutím na palici a neměli strach tak už politici lítaj z oken!!!!!!! Stojím za Danem, protože má luxusní názory, luxusní metody a luxusní písničky!

ccir ( 29. listopadu 2012 00:40 )

V Česku sa takéto úkazy vyskytujú čoraz častejšie a častejšie! Nuž každý by tam chcel odkláňať miliardy a pod. len nevie ako nato, že?

ccir ( 29. listopadu 2012 00:37 )

Ty ešte nechrápeš? Negativista ... Napísal pravdu a zabolelo to, že? Pravda v Česku už dávno nemá trvalé bydlisko, že?

Zobrazit celou diskusi