Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kocour urazil 700 kilometrů během čtyř měsíců, aby se vrátil domů

Kocour urazil 700 kilometrů, aby našel znovu svého pána. (Ilustrační foto)
Kocour urazil 700 kilometrů, aby našel znovu svého pána. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, lm - 
24. listopadu 2012
10:12

Čtyři a půl měsíce trvalo sibiřskému kocourovi, než našel svého pána ve městě vzdáleném 700 kilometrů. Na vyhladovělé, zubožené a vysílené zvíře narazil jeho jednadvacetiletý majitel za dveřmi svého domu v době, kdy už v jeho návrat nedoufal. Kocour po dlouhé cestě zpočátku ani nereagoval na své jméno a odmítal potravu.

Sedmiletého Džozefa odvezl jeho pán Semjon Kurbatov automobilem z Novosibirska do Omska, kde chtěl navštívit svého otce. Kurbatov starší je  rovněž milovníkem domácích zvířat, a když Džozef do jeho bytu vkročil, pestrá směsice zvěře ho vyděsila. Kocour vyskočil z okna a beze stopy zmizel.

Pátrání po Džozefovi trvalo týden a bylo bezvýsledné. Až téměř po pěti měsících, kdy už byl jeho pán dávno doma v Novosibirsku, se kocour náhle objevil. Několik dní se kolem sebe vystrašeně rozhlížel a nekomunikoval s okolím. Do života ho vrátila až jeho oblíbená miska na mléko.

Podle novosibirských chovatelů domácího zvířectva je Džozef pravý hrdina. Musel projít hlubokými lesy a závějemi sněhu, unikat nástrahám sibiřských dravců. "Už ho nikdy nikam nepustím," svěřil se ruský majitel.

gogo ( 2. prosince 2012 13:04 )

Kočky jsou osobnosti.. Jejich mimořádnou inteligenci, odvahu a hrdost obdivuji stále...

naidka ( 27. listopadu 2012 08:51 )

ahoj buban, tak sorry, ale na okolí se můžeš - víš co. Když jsou spokojené kočky a ty taky, tak vůbec o nic nejde. A když si to budeš hodně přát , tak se podruhé narodíš u sebe doma jako kočka a tvá panička si bude lámat hlavu kočičími dietami. P.S. já nésu z Brna, to sis popletla.

buban ( 26. listopadu 2012 19:53 )

ahoj naidka, bud jsem to spatne napsala, nebo jsi to spatne pochopila. Ja nemyslim, ze mne z kocek jebe-spis to tak chape moje okoli. Bubanovi i Mane, myslim, nic nechybi-mozna obcas neco prebyva. Uz dlouho rikam, ze az se podruhe narodim, chci byt kockou u "bubanovych". A jeste jsi mne nesdelila, jak je v Bohunicich-bydlis nekde v okoli Zapotockeho ul.? To, dnes obchodni centrum, drive nazvane Kalinka, jsem v osmdesatych letech prebirala do pece OKVS Brno I.

naidka ( 26. listopadu 2012 17:23 )

buban: říkáš, že ti už z těch koček. je.be. No, jsi zodpovědná a máš o ně starost, protože s nimi zřejmě nejsi pořád. Nezúčastněný to nepochopí, ale já vždycky začíním blbnout, až když našemu psovi něco je - neomylně poznám. Proto si myslím, že si starosti děláš zbytečně, pokud kočičkám vyloženě nic není, žerou, nekulhají, jsou veselé, tak si nemusíš dělat žádné starosti. Možná tě trápí, že s nimi zřejmě nejsi denně, ale zaměstnání a výdělek je taky důležitý. Až půjdeš do důchodu, budeš v pohodě, a můžeš se obklopit dalšími kočkami, které přijdou za hodnou paničkou.

buban ( 25. listopadu 2012 22:46 )

nezavidim, v Brne-Bohunicich jsem nekolik let bydlela, v osmdesatych letech, na Zapotockeho ulici. A v tem spitale mam teho kamosa z Bohoslavic (z Hane).

Zobrazit celou diskusi