Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čtenářka Blesku: Můj kocourek mi zachránil zraněnou nohu

Kocourek jí zachránil nohu
Kocourek jí zachránil nohu  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: red - 
9. dubna 2012
06:19

Nedělní Blesk navštívil paní Věru Tomášovou, která zachránil život její kocour Moráček. Našla ho nedávno před svým domem, jak plakal. „Dala jsem mu suchý rohlík. Dalšího dne jsem ho našla na stejném místě. Tak jsem se ho ujala.“ Kocourek jí teď její lásku vrátil.

Když paní Tomášové (62) vařila čaj, převrhla na sebe konvici. Upadla na zem. Opařená noha ji bolela tak, že nemohla vstát. Volala o pomoc, ale nikdo ji neslyšel. Přišel jen její kocourek a začal jí opařenou nohu lízat. Po několika hodinách se paní Tomáškové ulevilo natolik, že mohla vstát a dojít k telefonu. „Skoro hodinu mě takhle ošetřoval a mně se opravdu hodně ulevilo,“ řekla paní Tomášová Nedělnímu Blesku.

Nohu už má celkem v pořádku, Moráček ji každý večer jazýčkem znovu ošetří a rudé pruhy opařeniny ustupují. „Ani u doktora jsem nebyla, vždyť mám doma léčitele,“ usmívá se paní Tomášová.

Ludomír Brož, primář kliniky popáleninové medicíny nemocnice na Vinohradech v Praze soudí, že zvířata skutečně vycítí, když má člověk zdravotní problémy. „Kdysi jsem si zlomil tři žebra a můj kocour si mi na tu zlomeninu lehal, chtěl pomoci,“ říká.

alzbeta59 ( 24. července 2012 03:15 )

Ja si kdysi davno porezala nohu retezovu pilu - nedopatrenim. Mela jsem asi 16 venkovnivh stehu a dali mi Polysporin - masticku aby se rana lepe hojila. Co se ale stalo, bylo ze po masticce zacala ta sesita rana hnisat. Behem par hodin a skarede. Doktor se me zeptal jestli jsem dostala v poslendic 4-5 letech tetanovou injekci. Odpoved byla ano. Doktor rekl at tu mast prestanu pouzivat, protoze udajne tetanovka a Polysporin nejsou spolu dohromady. Po teto navsteve u doktora jeden z mych pejsku ke me prisel a zacal mi ty stehy olizovat. Ja ho nechala, protoze to bylo celkem prijemne a chladive. Druhy den jsem neverila svym ocim, Tam kde Ralph cistil stehy, ta rana vypadala krasne, ciste, jevila znamky hojeni. A ja cumela. Toz takto me "Doktor Ralph osetroval" asi 4 dny a potom jsme sli na kontrolu. Chudak doktor. Nejdiv pel ody na to jak se to KRASNE HOJI pote co jsem prestala davat tu mast. No a ja mu rekla, proc se tak pekne hoji. On hned zacal o bakteriich ve slinach psu a podobne, ale tim, ze lekarska veda nezabrala a sliny psa ano, tak jsem u toho zpusobu "leceni" zustala. Nase "prvni a obycejne posledni pomoc" pri riznuti, popaleni a podobnych vecech vzdycky je budto Ralph nebo Ollie. Preji pani Vere a Morackovi vsechno nej a nej.

gogo ( 9. dubna 2012 21:28 )

Je to velice smutné. K jakým závěrům dnes i slušní lidé dojdou ...

12356 ( 9. dubna 2012 17:49 )

beruska07, ja s Tebou souhlasim, ze pani vypada na vic nez 62, ale ja bych tuhle informaci nebrala vazne, protoze pro Blesk neni podstatny pravdivy fakt, ale nejaky fakt. Ta pani ma podle meho usudku 82 a Blesk proste napsal 62.....

baronessa ( 9. dubna 2012 16:11 )

hodně hloupá poznámka. Představ si, že si někdo utahuje z tvojí babičky - ale ta je jistě po několikeré plastice, má nastřelené vlasy a permanent obočí, že jo?

buban ( 9. dubna 2012 14:46 )

Lidi jsou ruzni. Ja jsem pred par lety nasla par metru od meho domu tureckou angoru, bilou, s modryma ocima. Byl evidentne tyrany-prerazena panev, neskutecne vyhubly-myslela jsem, ze neprezije prvni noc u nas. Nakonec jsme z nej vypiplali krasavce. Nikdo se o nej nehlasil, prestoze jsem jeho nalezeni inzerovala. Pokud vim, tento druh take neni zvire za dvacku.

Zobrazit celou diskusi