Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická smrt Venduly (†31): Manžel a tři synové nedostanou ani korunu. A ještě zaplatí soudní výlohy!

Autor: Jana Ulrichová, lmk - 
23. listopadu 2012
23:18

Další krutou ránu zasadil osud Romanu Bečkovi (40) ze Skalice a jeho třem synům (16, 15 a 4,5). Za smrt manželky a maminky Venduly Bečkové (†31), která zemřela při porodu, nic nedostanou. Platit bude muset naopak Bečka. Soudní výlohy.

Vendula Bečková zemřela v litoměřické nemocnici v březnu 2008 kvůli vzácné embolii plodovou vodou. Právní zástupce rodiny Kolja Kubíček chtěl dokázat, že lékař, který porod vedl, si při císařském řezu počínal nešetrně. Soud, který se opíral hlavně o posudky znalců, to ale viděl jinak.

Bezpráví

„Nemocnice neporušila žádnou svou povinnost,“ vysvětlila soudkyně, proč žalobu o 960 000 korun, které Bečka žádal pro sebe a každého ze synů, zamítla. Bečkovi naopak nařídila zaplatit soudu čtvrtinu nákladů za znalecké posudky, a to 32 000 korun. Hradit bude i čtvrtinu nákladů nemocnice. Kolik to bude, ale nechtěl její právní zástupce říct. Syny, kteří měli hradit zbývající tři čtvrtiny, soud této povinnosti zprostil.

„Dalo se to čekat. Je to bezpráví,“ řekl Bečka těsně po vynesení verdiktu. Jen stěží přitom přemáhal slzy. Na chlapce, nichž nejstarší David se učí automechanikem, prostřední Roman končí základní školu a nejmladší Míša chodí do školky, zůstal sám. Situace je pro něj teď o to těžší, že nedávno přišel o práci. „Vůbec nevím, jak a z čeho náklady na soud zaplatím. Asi z nás budou bezdomovci. Ale nevzdám se, budu bojovat dál. Odvolám se,“ řekl.


abyss ( 24. listopadu 2012 19:52 )

Dítě ne, to je fakt, ale u tebe se o to rodiče pravděpodobně stejně pokusili a zanechalo to na tobě trvalé následky.

abyss ( 24. listopadu 2012 19:49 )

V čem jedeš?

abyss ( 24. listopadu 2012 19:25 )

Jak tři děti nestačily???? Zemřela při porodu třetího dítěte.

abyss ( 24. listopadu 2012 19:23 )

abyss ( 24. listopadu 2012 19:23 )

Co takhle se přihlásit k odběru lékařských listů? Zkus to. Nebudeš se stačit divit, jak "prefikané" obhajoby u soudu v takových případech silně odporují oficiálním lékařským statistikám. Například právě k embolii plodovou vodou bez zavinění lékaře dochází v případě císařského řezu podle lékařských statistik pouze v jednom případě z 80 000. Všechny ostatní jsou lékařem zaviněné. Podle toho, co už se u různých soudů povedlo obhájit jde v každém druhém případě o lékařem nezaviněnou embolii. Nepoměr který přímo kope do očí Právníci a nemocnicí podplacení znalci prostě obhájí cokoli

Zobrazit celou diskusi