Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jako černý Mireček z Básníků: Krojovanou chasu vedl kluk z Angoly!

Autor: Ondřej Požár - 
19. listopadu 2012
06:12

Tohle se jen tak nevidí! Zatímco černoch Mireček z filmů o Básnících měl moravský kroj půjčený jen na chvíli, devatenáctiletý student Emerson Monteiro ho překonal. Chodil v kyjovském kroji jako hlavní stárek!

Nesl karafu s vínem, juchal a s druhým stárkem Michalem Bartošem a krojovanou chasou včera zval na hody v Bukovanech na Hodonínsku.

Tam rodina jeho otce, lékaře Alcidese Monteira původem z Angoly, žije už asi deset let.

Emerson, jehož partnerkou se při hodech stala Kristýnka Prokešová, v kroji prý chodí odmalička.

Video Emerson si přišel pro stárku - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

„Emík bude příští rok maturovat na gymnáziu. Jsou to příjemní lidé. Jeho otec je oblíbený chirurg v kyjovské nemocnici a maminka Eva dětská lékařka,“ chválí africkou rodinu lidé z Bukovan.

O prestižní stárkování ve vesnici, která čítá asi 750 obyvatel, si naopak filmový Mireček může nechat v Africe zdát.

Zahraniční hvězda filmů Jak básníci přicházejí o iluze a Jak básníkům chutná život Joseph Dielle má totiž v Kongu soukromou televizi.

Legendárního Mirečka z fi,mové série o Básnících si zahrál absolvent fakulty režie Joseph Dielle Legendárního Mirečka z fi,mové série o Básnících si zahrál absolvent fakulty režie Joseph Dielle | Archiv Blesku

irisis ( 19. listopadu 2012 19:52 )

Váš názor,já vycházím ze své zkušenosti a zkušenostech dalších lídí.Ne jen co jsem jen tak slyšela či blízkých lidí,ale i co znám z Kyjova,okolí i z nemocnice.Stojím si za tím.

igitor ( 19. listopadu 2012 16:23 )

Možná máte své důvody, ale lidé v okolí Kyjova by určitě doktora, mimochodem v okolí velmi vyhledávaného chirurga, Monteira za nikoho jiného nevyměnili a jestli si myslíte že by se nikde jinde neuchytil, vyhledejte si jeho minulost. Taktéž porovnávání kvality péče se mi zdá dost zaujaté, protože se mi nikdy nestalo, že by zde někteří zaměstnanci vyjádřili jakoukoliv neochotu vůči mně jako pacientovi, což se mi v jiných nemocnicích už stalo mnohokrát a k tomu léčení.. nechápu kde jste to vzala. Omlouvám se, ale smutno je mi z vás, když se takto vyjadřujete.

matyldamatylda ( 19. listopadu 2012 16:06 )

irisis:...v poho, já ty články většinou také nečtu, tady jsem udělala výjimku.

irisis ( 19. listopadu 2012 16:04 )

Na Bulovce jsem už byla a je pravda že je to tam taky nic moc,ale Kyjovská nemocnice opravdu snad na žádnou jinou nemá.Takový přístup jako tam sem snad jinde nezažila a o léčení se ani nemá smysl bavit.A tento lékař?Ten tam opravdu jen chyběl.Ne nadarmo se tvrdí že v Kyjově jsou jen Ti lékaři co by se nikde jinde ani neuchytili,no co některé od jinud už dávno vyhodili.Lituju lidu co do tý nemocnice musí občas jezdit když třeba potřebují pohotovost Je to smutné.

irisis ( 19. listopadu 2012 15:58 )

Ano máte pravdu,to se omlouvám.Myslela sem že to dělal v Kyjově.Já jak jsem na začátku viděla ten text že jeho otec je oblíbený lékař,tak mě to tak zarazilo, kdo bláznivej tuhle větu mohl vypustit že jsem to ani nedočetla.

Zobrazit celou diskusi