Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nehody na honech: Jeden myslivec (†75) zemřel, další je zraněn!

Nehody na honech bohužel nejsou ničím neobvyklým. Často zdaleka nekončí tak dobře, jako nyní u Henčlova (ilustrační foto)
Nehody na honech bohužel nejsou ničím neobvyklým. Často zdaleka nekončí tak dobře, jako nyní u Henčlova (ilustrační foto)  (Autor: Ilustrační foto Blesk - Pavel Ryšlink)
Autor: rys, ČTK, mok, Jiří Čada - 
18. listopadu 2012
12:15

Během jednoho dne dvě myslivecká neštěstí. V sobotu zemřel kvůli chybné střele pětasedmdesátiletý muž a další devětapadesátiletý nadháněč skončil se zraněním v nemocnici.

Pětasedmdesátiletý muž zemřel v sobotu poté, co byl v Zašovicích na Třebíčsku postřelen na honu do břicha. Záchranáři jej dopoledne převezli do nemocnice, kde zhruba po dvou hodinách zraněním podlehl.

„Na následky rozsáhlého střelného poranění pacient vykrvácel,“ informovala Blesk jedna ze zdravotnic. Policisté nyní pátrají po střelci, který v katastru obce Zašovice tak nešťastně vystřelil.

Vyšetřovatelé na místě tragédie zaevidovali všechny účastníky honu i jejich zbraně. Nikdo zatím nebyl obviněn, dodala Čírtková. V případě prokázání trestného činu usmrcení z nedbalosti by viníkovi hrozil až tříletý trest odnětí svobody.

Je to druhá nešťastná událost při honu, která se stala o víkendu. V sobotu v Henčlově na Přerovsku postřelil devatenáctiletý muž brokovnicí devětapadesátiletého honce.

Mladý lovec stiskl spoušť a vypálil ze své brokovnice po zajíci. Do rány mu bohužel v tu chvíli vstoupil o dvě generace starší kolega, který na lovu plnil funkci nadháněče. Olověné broky se muži zavrtaly do svalů na ruce a na noze.

„Naštěstí jde jen o lehká zranění,“ uvedl olomoucký policejní mluvčí Josef Bednařík s tím, že policie okolnosti lovecké nehody dále vyšetřuje. „V tuto chvíli lze pouze uvést, že střelec měl všechny potřebné doklady v pořádku a nebyl u něho zjištěn alkohol. U postřeleného honce byl nařízen odběr krve a čekáme na lékařskou zprávu.“

zelena.karkulka ( 18. listopadu 2012 23:25 )

kdyby tu zvěř nevysazovali uměle v nevhodných podmínkách,nebude přemnožená a jelen se ,,škaredým,,parožím by se nerozmnožil a chcípl a bylo by po problémech.Prostě udělají uměle problém a pak ho ,,řeší,,

zelena.karkulka ( 18. listopadu 2012 23:22 )

to je jasný,podívej se na ně někdy,jak vypadají

zelena.karkulka ( 18. listopadu 2012 23:21 )

mě připadá,že hon je 10měsíců v roce,protože kdykoliv u nás vlezu dolesa,je tam magor s flintou a posílá nás pryč

zelena.karkulka ( 18. listopadu 2012 23:20 )

co to meleš? To je teda ,,hrdinství,,-nechat naučit zdegenerovanou zvěř žrát u krmelců,nosi jim tam žrádlo a pak je tam vystřílet.Kdyby měli lovit šípem ,tak zdechnou hlady.

12356 ( 18. listopadu 2012 23:11 )

Zobrazit celou diskusi