Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skrýval se v Praze! A pomáhal gayům: Příběh pedofila, kterého dostali čeští lovci lebek

Zadržený pedofil v Česku úspěšně podnikal.
Zadržený pedofil v Česku úspěšně podnikal.  (Autor: Reprofoto TV Nova, Policie Velká Británie)
Autor: ČTK, lm - 
17. listopadu 2012
06:32

Pedofil Warwick Spinks, který byl po 15 letech na útěku zadržen elitní policejní skupinou "lovců lebek", se celou dobu skrýval v Praze. Kriminalistům se podařilo vypátrat, že osmačtyřicetiletý Brit údajně v Česku provozoval síť ubytování pro homosexuály s nadstandardními službami pro vybrané klienty.

Warwick Spinks byl na útěku 15 let. Ve své domovině byl odsouzen k několika letům vězení za pohlavní zneužívání dětí a po třech letech byl podle mluvčího policejního prezidia Tomáše Hulana podmínečně propuštěn.

"Podmínky propuštění téměř okamžitě porušil tím, že protiprávně vycestoval ze země na neznámé místo v Evropě," doplnil mluvčí.

Poté, co se českým policistům podařilo zjistit, že se uprchlý pedofil skrývá v ČR, zapojili se do pátrání po něm lovci lebek a 22. srpna jej zadrželi v bytě poblíž Vinohradské ulice v Praze. Při zatýkání kladl muž podle Hulana odpor a spoután byl až po krátké potyčce s policisty.

Warwick Spinks zde rozhodně neživořil. Podle kriminalistů si zde dokonce zařídil podnikání. Provozoval tu síť ubytování pro gaye a pro vybranou klientelu pak zajišťoval homosexuální služby.

Policisté pedofila předali kolegům z Velké Británie

Po zadržení hledaného převzali policisté národní centrály SIRENE, kteří zajišťovali předání muže do Británie. Předali ho britským policistům 15. listopadu na pražském letišti v Ruzyni.

Jednotlivé centrály SIRENE v evropských zemích zajišťují mezinárodní pátrání v rámci schengenského prostoru a ve státech EU. Česká centrála loni zaznamenala 638 případů vypátrání hledaných zločinců.

"V letošním roce řešila více než 270 zásahů v cizině vůči zločincům hledaným českými orgány a obdobný počet zločinců vypátraných pro zahraniční partnery v ČR," sdělil vedoucí oddělení pátrání centrály Michal Weiss.

Většina zásahů byla podle mluvčího policejního prezidia provedena díky záznamům v evropské databázi SIS. "Velká Británie k systému zatím připojena není. Přesto britská policie na základě českých požadavků letos zadržela již 60 hledaných," uvedl Hulan. Lidí zadržených v ČR pro Velkou Británii je mnohem méně, loni pět a letos zatím jen dva lidé. "Jedná se však vždy o závažnou trestnou činnost. Případy, jako bylo čtvrteční předání osoby hledané pro sexuální trestné činy, nejsou ve spolupráci s Velkou Británií vůbec vzácné," doplnil.

blackbloodrain ( 17. listopadu 2012 15:20 )

co mmate proti gay vy cubky ?

lysohlavek02 ( 17. listopadu 2012 13:57 )

..smrt...smrt...všem pedofilům a úchylákům sssmmmrrttttt!!!!!!!!

kakamilek ( 17. listopadu 2012 12:30 )

Tak to budou muset ti různí Gustávove Slamečkovci,zase běhat v přestrojení po noční Praze.

defakto ( 17. listopadu 2012 08:10 )

Praha je všech buzerantů ráj , at žije bajkajlaj, bajkajlaj, Praha je všech mezinárodných úchylů ráj, at žije bajkajlaj......!

Zobrazit celou diskusi