Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kvůli 36 dnům vězení se osm let skrýval! Zatkli ho lovci lebek

Autor: op - 
14. února 2012
15:23

Tak nad tím zůstává rozum stát! Kvůli pouhým pěti týdnům ve vězení se celých osm let skrýval odsouzenec (33), který si měl původně odpracovat 72 hodin veřejně prospěšných prací. Dopadli ho však brněnští lovci lebek.

Čtyři kriminalisté z jihomoravského policejního ředitelství začali hlavně po lidech, ztrestaných pobytem za mřížemi na tři a více let, pátrat teprve loni na jaře.

„Zatkli jsme ho na Zelený čtvrtek, když šel do práce. Mrzelo ho, že si už nedá zelené pivo. Ale přiznal, že se bál i ve výtahu, že se po otevření dveří objeví policajt. Teď se mu pobyt ve vězení může prodloužit až o tři roky,“ usmívá se kriminalista ze skupiny cíleného pátrání, který nechce uvést jméno.

Video  Takto probíhalo zatčení  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Chlapa zatkli cestou ze sprchy!

V kempu v Pasohlávkách na Břeclavsku se zase loni v létě skrýval muž (54), který dostal za daňové úniky pět let. A šest let se v tuzemsku schovával! „Měl dvě nelegálně držené pistole. Proto jsme ho zatkli ve chvíli, kdy šel ze sprchy a byl neozbrojený,“ popsal další úlovek policista.

S kolegy také vypátrali polského Kajínka, který po odsouzení za vraždu utekl v Polsku z vězení. A v Brně se z něj na pět let díky falešným dokladům stal vysoce postavený manažer počítačové firmy.

Nakonec ho dopadli kolegové v Německu, kam odjel s přítelkyní. ta je totiž Němka. "Zjistili jsme, jakým jezdí autem. A informace jsme předali polským kolegům a vzorná mezinárodní spolupráce pak přinesla úspěch," uvedl detektiv.

smrk ( 14. února 2012 15:44 )

No hlavně že ho odlapnuli "lovci lebek" za pomoci "detektivů" z "Česka".

Zobrazit celou diskusi