Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bonnie a Clyde po česku: Mladý pár přepadal pošty a benzinku, prozradil je bišonek!

Českou Bonnie a Clyda prozradil pejsek bišonek, kterého měli v autě
Českou Bonnie a Clyda prozradil pejsek bišonek, kterého měli v autě  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Vlaďka Hradská - 
14. listopadu 2012
06:06

Loupili jako profesionálové! Podobali se dvojici amerických zločinců Bonnie Parker a Clyde Barrow. Tak jako oni i mladý pár ze Strakonicka přepadával benzinky a pošty.

Podobností s případem amerických lupičů je tam více. Nejenže byli partneři, ale na každé přepadení se pečlivě připravovali. Mapovali předem místo činu, převlékali se, aby zmátli svědky, dlouhé hodiny čekali na vhodnou příležitost. Odmontovali registrační značku na autě a k přepadení použili pistoli.

Pošty

„Vyhledávali si malé pobočky pošty, zjišťovali otevírací dobu. Dlouho čekali, aby se vyhnuli svědkům,“ řekla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Dívka (17) se svým přítelem (19) si jako první cíl vybrali v pátek ráno poštu ve Čkyni na Prachaticku. Maskovaní šátkem a kapucí chtěli peníze. Když pracovnice za přepážkou zmáčkla tlačítko pultu centralizované ochrany, utekli. Odpoledne to zkusili ve Štěkni na Strakonicku.Tam je zase vylekal zákazník. V sobotu přemluvili k loupeži kamaráda (19) a v neděli ráno přepadli benzinku.

Benzinka

„Dívka nejprve situaci v prodejně zmapovala. Pak vběhly dovnitř dvě maskované osoby se zbraní v ruce. Pod pohrůžkou donutili muži obsluhu k vydání peněz,“ řekla Nováková. Svědci zahlédli, že odjeli v červeném autě, ve kterém seděl bišonek. A to se jim stalo osudné. Krátce po loupeži hledali vůz s bílým psíkem policisté v celém okrese. Objevili ho ve Strakonicích u benzinky. Netrvalo dlouho a měli i lupiče. Ti teď sedí v cele a čekají na uvalení vazby.


pepazdp ( 14. listopadu 2012 10:20 )

Tihle to zrovna moc naučený neběli Vždyť se jim to ani jednou nepovedlo Byli to břídilové....

kterej ( 14. listopadu 2012 07:34 )

tak bizonek je udal, to jsou mi věci

Zobrazit celou diskusi