Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Muž, který vymyl mozek malé Karolínce (12): Odtud lidem vládl!

Autor: Tereza Hodáliková, David Malík - 
14. listopadu 2012
06:29

Měl rodinu, přítelkyni, dceru... To vše Petr Mencl, přibližně před 10 lety ze dne na den opustil. Celou dobu se toulal po Česku a hledal svůj hrad! Začal si totiž myslet, že je český král...

 Tento muž v poslední době na sebe upoutal pozornost především tím, že žije s matkou Karolínky (12), holčičky, po které pátral její otec. Ten tvrdil, že dítě bylo uneseno a následně ji matka se svým přítelem, Petrem Menclem, vymyli mozek.

Zámek

Během hledání svého sídla padl Menclovi do oka zámek Slavín, který se tyčí nad středočeskou vesnicí Tupadly. „Okupoval to tam. Když pak objekt koupilo buddhistické meditační centrum a on jim tam pořád do něčeho kecal, tak ho vyhodili,“ potvrdilo několik obyvatel Tupadel.

Jeskyně

Petr Mencl si proto našel jeskyni, která se nalézá jen kousek od zámku. Místní se tam dříve scházeli a opékali buřty. „Je to strašné, že se z toho stala taková skládka. Když jsem byla malá, tak jsme tam jako malé holky chodili za čundrákama, kteří zde přespávali,“ řekla místní žena a dodala. „Mencl mám všem vyčítal, že mu dýcháme jeho vzduch. Že mu můžeme být vděčni, že chodíme po jeho zemi. Pořád nám to opakoval.“

Trůn

Malou jeskyni si vybavil postelí, kamny, jednou velkou šatní skříní, botníkem a na podlahu si položil palety. Podle obyvatel vesničky Tupadly zde Mencl nebyl půl roku, vypadá to tu ale, jako by nikdy neodešel... Jen pár kroků od jeskyně se nachází místo, kde »český král« nejspíš chodil na záchod. Možná to ale byl jeho trůn, ze kterého ovládal svoje království?

Rodina

Blesku se ozval muž, který tvrdí, že zná Menclovu první ženu. Ženu, se kterou má dokonce i dítě. „Asi před deseti lety se najednou sebral a opustil je. Nikdy je už nekontaktoval. Dnes už bude jeho dcera plnoletá,“ prozradil.

Podle něj dlouhou dobu Mencl usiloval, aby jeho dcera byla jen a jen s ním. „Naštěstí se mu to nepovedlo.Udělal by z ní asi blázna, když vidím, co udělal z té holčiny teď,“ dodal.



marta49 ( 14. listopadu 2012 13:59 )

No nevím,já věřím jenom tomu co mám v peněžence a né nějakým debilům

Lucio1 ( 14. listopadu 2012 12:06 )

Mě řekli Jehovisti, že jsem prý ztracený případ.,není to hezký, že se vůbec nesnažili..

jaramila ( 14. listopadu 2012 11:38 )

Divím se, že se někteří lidi přidávají k sektám. To nemají dost jiné práce a starostí? Přijde mi to zpátečnické,nemoderní,přihlouplé,hodící se do středověku.

mirabelka43 ( 14. listopadu 2012 10:20 )

To je fakt,když jsem byla na stáži v Kroměřížském "šaškecu"tak tam měli Sněhurku,3 x Napoleóna,dva Presidenty zeměkoule a asi 11 Ufónů a různých debilů a debilek,prostě zážitek na celý život a více než dost byli lidé s vysokoškolským titulem a to nelžu, Ing.PHDr,Mgr..atd.....

marie60 ( 14. listopadu 2012 09:03 )

..je to však hrozné, že za tak krátkou dobu někdo může vymýt mozek.Tak to umí i Jehovisti.Myaminku tak zblbli, že jim dala i křížek ze zdi, který měla ještě z 1.republiky.Až z těch jejich keců vystřízlivěla tak brečela, že se tak hloupě zbavila kříže.Muž pak jezdil po antikvariátech, jestli ho tam nemají. Čert ví, kam ho ty baby zašantočily. Musel ji koupit jiný křížek ale už nebyl tak pěkný jak ten starý. Já s bráchou jsme jí to tenkrát rozmlouvali ,aby od nich zavčas odešla a ona nám ještě nadala. To bylo ještě za komoušů.

Zobrazit celou diskusi