Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodiče přišli během vteřiny o dvě dcery: Klárku (†7) a Beatu (†18) smetl rally vůz smrti

Autor: shp, Slávka Červená - 
11. listopadu 2012
19:52

Není nic horšího, než když rodiče přijdou o dítě. Dulínkovi z Lopeníku přišli v sobotu během vteřiny hned o dvě dcery - Klárku (†7) a Beatu (†18). Matka holčiček se po neštěstí zhroutila.

V sobotu vyjel vůz bratrské závodnické dvojice Michaela a Josefa Bartončíka v Lopeníku z tratě a smetl šest lidí. Žena a muž (65 a 21) skončili se zraněními v nemocnicích, ale přežijí. Dvě dívky z nedalekých Nivnic (obě †17) takové neštěstí neměly. Na místě zemřely. Stejný osud potkal i Klárku a Beatu.

U tratě nebyla žádná páska

Dvě dívky z Nivnice – Natálie a Karolína, které jezdec připravil rovněž o život, byly kamarádky Beaty. Tatínek čtyř dětí Tomáš Dulínek se topí v zármutku. Přesto pro Blesk.cz sebral odvahu a promluvil. „Nedá se na to nic říct. Přišli jsme o dvě nádherné holky. Život jim už nic nevrátí. Nemělo to být. Pořadatelsky to nebylo dobře zajištěno. Žádná páska. Řidič to ve 160 kilometrové rychlosti nezvládl,“ míní. Smutně podotkl, že Beatka měla v dubnu maturovat a den před tragedií se ještě veselila na stužkovacím večírku.