Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prezident Václav Klaus křtil knihu: Ochranka byla v pohotovosti

Autor: poe, mokk - 
2. listopadu 2012
08:04

Ani myš – pokud by tedy nebyla prověřená – neměla včera šanci dostat se na křest knihy Zápisky z nových cest Václava Klause (71). Prezidentská ochranka byla totiž v pohotovosti, i když se tak třeba netvářila.

Křest nové knihy se uskutečnil v Míčovně Pražského hradu a byl určen jen pro zvané a novináře prověřené od hlavy až k patě. Zřejmě i proto nechala chladným jednoho z bodyguardů – ano, toho laxního z útoku na prezidenta v Chrastavě – předávka kytice.

Hlava státu měla přece na místě jen lidi sobě blízké, i když… Minimálně jedna chyběla. Na křest totiž tradičně nedorazila manželka Livia Klausová (68), která se takových akcí neúčastní. Se svou dcerou Janou (25) naopak přišla nadšená ctitelka hlavy státu Jana Bobošíková (48). Znamená to snad, že se ji snaží uvést do politiky?

„To v žádném případě. Dcera v těchto dnech zastupuje mého manžela, který je služebně ve Spojených státech,“ vysvětlila politička a dodala, že dcera pracuje v rodinné firmě. A co Klaus řekl ke své nové knize, kterou psal jako deníček ze zahraničních cest? „Je o trochu lepší než ta první, možná jsem se trošku naučil tomu žánru a vypiloval ho do určitého stylu,“ pochvaloval si.

stanislavhahn ( 2. listopadu 2012 11:51 )

Nebyl bych si tak jist.Chmatáci to umí skrytě.

stanislavhahn ( 2. listopadu 2012 11:48 )

Atˇ to píše na měkký papír možná to koupí někdo na záchod.

jana999 ( 2. listopadu 2012 11:00 )

to jen naši politici čistí přes ty knihy špinavý peníze, nevydělají na tom nic ani v levných knihách to nikdo nekupuje, co je tam jen přecpáno od klause a havla a ani za 5 korun se to neprodá

ajaztassi ( 2. listopadu 2012 10:29 )

Tenhle článek mě opravdu rozesmál. Sedm cvaknutí a už je z toho román? Jejda, to bych si opravdu ráda přečetla.

pavela ( 2. listopadu 2012 10:24 )

Jan Žižka měl jedno oko a každou bitvu vyhrál, stejně tak Nelson i Moše Dajan. Neměl střelec v Chrastavě mířit na oko aby VK občas také něco vyhrál _??????

Zobrazit celou diskusi