Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Drezurní stáj smrti: Takhle se chovají ke koňům!

Autor: Jiří Čada - 
29. října 2012
20:26

Má to být drezurní stáj pro koně. Na dvoře statku ve Slavicích na Třebíčsku však zvířata mezi nejrůznějším harampádím umírají hlady a vyčerpáním.

Šestice řemeslníků ze sousední stavby minulý týden bojovala do poslední chvíle o život zbědované klisny (20). Marně! Zvíře po několika honách svým útrapám přímo na dvoře statku podlehlo.

„Na tohle se tady musíme ze stavby dívat,“ popisoval situaci Blesku jeden ze zedníků Milan Mokrý. Parta chlapů staví nový dům v bezprostředním sousedství statku. Ten se na internetu prezentuje jako drezurní stáj.

„Ho… drezurní stáj, podvod na dotace to je,“ bez skrupulí zaútočil na majitele statku Marka S. (34)  jeden ze sousedů. „Zvířata nekrmí, v létě mu tam chcíplo hříbě. Klisna pro svou podvýživu mu nedokázala dát napít. Tehdy v těch pařácích tam několik dnů ležela na dvoře i zdechlá nafouklá kráva,“ dodal soused.

Zedník hrůzný statek nafotil

Zedník Milan Mokrý si poměry na statku nafotil. „Mysleli jsme, že ta klisna je už po smrti. Pak nečekaně zvedla hlavu. Šest nás, včetně veterináře, jsme se ji pokoušeli dostat zpět na nohy. Nebylo to nic platné!“ říká řemeslník.

Do statku několikrát vtrhli policisté i veterináři. Ti dokonce počínání majitele statku označili za týrání zvířat a napařili mu pokutu. Nebylo to však nic platné! Majitel klisny se brání, že zvíře bylo staré.

„Tady nikdo nikoho netýrá,“ odmítl Marek S. Blesk pustit do svých stájí. Teď čeká na další trest od městského úřadu v Třebíči.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

goleo.15 ( 30. října 2012 18:18 )

no jedine co se da udělat je přijet dat mu pokutu 5000 a tim to hasne to je ubohost jedine co by mohlo pomoct konečně změnit to že zvířátko je věc ale pochybuji že dementi v naší politice by něco takoveho vubec napadlo ale tak ono proč se snažit když my jedine co umíme tak to pyskovat tady ale nic proto neuděláme tak proč oni by si tam nechodili chrápat za 70000 měsíčně z našich daní tak sakra lidi pojdte pro zvířátka něco udělat protože oni si zasloužej normální život a ne takhle ubohe zacházení a všichni víme že tohle neni jedinej případ a že se nejedná jen o koníčky

ludmilak ( 30. října 2012 08:19 )

Co si to ubohý zvíře muselo prožít kvůli téhle lidské bestii, zavřít ho a nechat taky pomalu umírat. Co je to za sousedy, když to trápení vidí a nic neudělaji ?

jerry ( 30. října 2012 07:20 )

Majitel statku byl, podle zdroje z blízkého okolí, členem ČSSD.

topl ( 30. října 2012 06:24 )

Bylo mi z toho hodně smutno ! Copak to tady opravdu nikomu nevadí ? Naše slavné zákony o kterých se jen kecá , tomu dobytkovi všechna zvířata odebrat , okamžitě !!!

jaramila ( 30. října 2012 06:10 )

Zobrazit celou diskusi