Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílenec se řítil po D1 v protisměru: Kdyby si ho Michal všiml později, zemřel by

26. října 2012
05:00

Michal Kovář (38) ze Zlína unikl jen o kousek smrti. Když jel po dálnici D1 do Brna, u Kroměříže se proti němu vynořilo z mlhy auto v protisměru, přímo proti němu. Stačil strhnout řízení a staršího piráta za volantem ještě i nafilmoval.

Tedy ne on, ale kamera, kterou si umístil do středu čelního skla. „Mám ji už dva roky. Na dovolené na Tchaj-wanu jsem si všiml, že kamerami je vybaveno 90 procent tamních řidičů,“ vysvětlil.  Po příjezdu domů se hned začal o kameru zajímat. Zpočátku byla cena dost vysoká 5-10 tisíc, dnes se dá pořídit podle jeho slov za dva tisíce.

Kamera je výborná pro dokazováni viny a neviny

„Ročně najedu 40 tisíc kilometrů. Na dálnici se stále něco děje. Divoké předjíždění, jinde neukáznění chodci. Já to beru jako dobrou věc z hlediska dokazování viny a neviny.  Když do někoho narazíte ze zadu, bere se to, že jste nepřizpůsobili rychlost. Zpravidla nikoho nezajímá,  co udělal ten před vámi,“ pokračoval. A tak se mu podařilo pořídit raritní záběry. Bylo poledne, když při cestě ze Zlína do Brna, na dálnici D1, předjížděl  auto. Byl právě v levém pruhu, když uviděl proti sobě v husté mlze, jak se přímo na něj řítí světla. V protisměru jel starší řidič v bílém favoritu.

Video  Šilenství na dálnici - nejdříve auto v protisměru, poté přebíhající muž  - čtenář Blesk.cz - Michal Kovář, hudba: Kevin MacLeod
Video se připravuje ...

Nejdříve fabie, pak kulhající "běžec"

„Byl to okamžik. Strhl jsem řízení vpravo. Naštěstí jsem byl již před předjížděným autem. Že mi šlo opravdu o život, mně docvaklo  až za chvíli. Ještě, že mám rychlé reakce,“ svěřil se. Zrovna, když si v duchu říkal, že ho ten den již snad hrozného nepotká, objevil se v mlze  postarší muž, který přebíhal vozovku! „To bylo neskutečné. Sebevrah. Neběžel ani svižně, naopak pokulhával. trochu jsem přibrzdil  a z levého pruhu to strhl do pravého. Už toho ale na mě bylo trochu moc. Stres se nahromadil. Chtěl jsem nejdříve někde zastavit, ale nakonec jsem to ustál,“ přiblížil těžké chvíle zlínský programátor. Na řidiče bílé felicie hned tak nezapomene. „Podle mého možná ani nevěděl, že je na dálnici. Nepoužil žádné „blikačky“, jízda byla přirozená. V té mlze se mohl splést,“ dodal Kovář. Policie po starším pirátovi stále pátrá.

vypic ( 26. října 2012 12:57 )

Ten expert před 10 lety na Barranďáku měl ale diabetický záchvat

alex0800 ( 26. října 2012 12:37 )

Ten Kovář přeci předjížděl dvacet neviditelných vozidel To dá rozum, že najede do levého pruhu a nepředjíždí nic.. Seno a vidle. Co chceš víc? Praha je takových plná, co najedou do levého pruhu (na 70 jedou zbýdou 50, neboť nesledují cedule) a za 5km odbočuje vlevo, tak už nebude se vracet do pravého, kterým ho každý předjíždí a on netuší proč 50% našich řidičů by mělo chodit pěšky, ale oni radši zabijí sebe a někoho dalšího.. To je moderní ;-)

alex0800 ( 26. října 2012 12:34 )

Celkem sranda.. Napřed Favorit, pak píší o fabii a dle prvního snímku je jasné, že jde o Felicii.. Plesku plesku, než něco píšu, tak zapínám mozek. Tak nešetřete zbytečně, jinak to u Vás bude vypadat jako u Kalouska v makovici.. Pardon, nemajetný miliardář, špatný chemik, ještě horší ekonom a hlavní kmotr médií si nezaslouží být jmenován drobnou lůzou

igor.hnizdo ( 26. října 2012 12:30 )

Co ten blbec Kovář dělal v levém pruhu? To nezná vyhlášku, dle které se po dálnici jezdí vpravo? A ještě video, dokazující jeho debilitu, hodí na web. Ten druhý magor v protisměru by ale taky zasloužil.

marmat ( 26. října 2012 10:43 )

JE VIDĚT, ŽE JEŠTĚ NEŘÍDÍTE -nevypustil/a byste takové ůINSPIRACE" na papír....NIKDY!

Zobrazit celou diskusi