Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Matka tajila těhotenství a novorozenou dceru udusila: Jsem nevinná, tvrdí

Matka zabila svou novorozenou dceru a tvrdí, že je nevinná - ilustrační foto
Matka zabila svou novorozenou dceru a tvrdí, že je nevinná - ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, šim - 
25. října 2012
09:37

Dvaačtyřicetiletá žena před okolím tajila těhotenství. Dceru, kterou porodila do trávy nedaleko koupaliště v Jablonném v Podještědí okamžitě usmrtila. Za plánovanou vraždu dostala s konečnou platností 13,5 roku vězení.

Ženu do vězení poslal už soud v Liberci, odsouzená však podala dovolání k Nejvyššímu soudu. Ten však rozsudek potvrdil.

Porod se podle obžaloby odehrál na trávě nedaleko koupaliště v Jablonném. Krátce po porodu matka usmrtila novorozeně přikrytím dýchacích cest. Poté holčičku zabalila do igelitové tašky a odnesla domů, kde tělo schovala ve skříňce v ložnici.

Tašku později objevil její druh, který byl otcem dítěte. Tělo zabalené v igelitu muž zahrabal do kompostu, protože se prý domníval, že je to mrtvý pes. Tělo se našlo o několik dní později po anonymním udání.

Z výsledků pitvy vyplynulo, že dítě bylo životaschopné a že se udusilo. Žádnou jinou možnou příčinu smrti odborníci nezjistili. Žena opakovaně uváděla, že usmrcení dítěte neplánovala a všeho lituje. Podle soudů se však na takové řešení situace připravovala. V těhotenství nenavštívila lékaře, pro dítě neopatřovala žádnou výbavu.

Žena podle psychologického a psychiatrického posudku netrpí žádnou duševní chorobou. Znalkyně také vyloučily, že by na její chování v době činu měl vliv poporodní stav nebo alkohol, který vypila. Její ovládací a rozpoznávací schopnosti sice byly ovlivněné, ale jen nepodstatně.

e.44 ( 25. října 2012 13:58 )

Mě to příjde celý ňáký divný. Při plánovaný vraždě schovat mrtvolku tak hloupě? A jemu příšlo nornální, že by doma ve skříni byl v igelitce mrtvej pes, když už tvrdí, že si myslel, že to byl pes a šel ho zakopat na zahradu? Kdo a proč jí udal, když nikdo ani netušil, že je těhotná? Je to celý nějaký divný, aspoň jak to podává Blesk. Ale jestli to dítě skutečně plánovaně zavraždila, tak ať v krimu shnije.

tajna1509 ( 25. října 2012 11:58 )

oba dva dozivoti ... ti soudci si snad delaji ze vsech ptaka ne ?? za ukradeny milion dostane 13 let a za smrt umyslnou vrazdu take ????? at jde do hajzlu ceske soudnictvi

Zobrazit celou diskusi