Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pochovali zavražděnou Viktorku (†12): Maminka se zalykala slzami!

Autor: psch, Čas.sk - 
24. října 2012
14:31

Slovenská obec Boťany se dnes ponořila do smutku. Pochovali tam Viktorku (†12), která minuýl týden zemřela násilnou smrtí. V bílých šatičkách děvčátko uložili vedle dědečka. Maminka se zalykala slzami.

Slzy tekly po tvářích Viktorčiny matky, otce i pěti sourozenců. Tělíčko Viktorky, kterou minulý čtvrtek znásilnil a ubil její soused Štefan B. (46), uložili do hrobu vedle dědečka. S dívkou se přišli rozloučit její blízcí i spolužáci ze základní školy v Bielu. O pohřeb se ale postarala obec, rodina na něj neměla peníze.

Zhruba 200 lidí, kteří se přišli rozloučit, neskrývali obavy a šok z toho, co se v jejich pokojné obci stalo. „Viktorie, byla jsi dobré a milé děvče. Dělala jsi radost svým rodičům i nám ostatním. Teď ti je v nebi už dobře,“ emotivně znělo z úst místního faráře.

„Všem nám chybí, nejvíc ale osmiletému bráškovi Kristiánovi. Někteří Viktorčini sourozenci pláčou, jiní to drží uvnitř sebe, ale smutní jsme všichni,“ řekla dříve serveru Pluska.sk Viktorčina maminka Silvia Tóthová.

Osmiletému bratrovi to ještě neřekli

Nejvíc chybí Kristiánovi. „Ještě jsem mu stále neřekli, co se jí stalo,“ přiznala. Viktorčin bráška má totiž problémy se srdcem, rodiče se bojí, aby se mu něco nestalo.

Vrahova rodina se neomluvila

Na otázku, jestli se někdo ze Štefanovy rodiny přišel omluvit, žena zakroutila hlavou. „Nikdo nepřišel. A to si s jejich třemi nejmladšími dětmi hrála často. Nikdo nepřišel říct, že jim to je líto!“

Viktorku pohřbí v bílých šatičkách

Na hřbitově v Boťanech už připravili pro děvčátko místo posledního odpočinku. Viktorka spočine v hrobě se svým dědečkem Františkem. „Bílé šaty, ve kterých ji pochováme, už máme doma,“ řekla serveru Silvie.

Protože jsou Tóthovi ve finanční nouzi, s pohřbem pomůže obec. „Zaplatíme všechny náklady,“ řekl starosta Dionýz Szabó.

Video  Zde došlo k vraždě  - Čas.sk
Video se připravuje ...