Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie zakázala sběr podpisů pro Franze: Chybí mu už jen 4500!

Franzův stánek na Andělu zavřela policie
Franzův stánek na Andělu zavřela policie  (Autor: Foto Blesk - Jiří Hadač)
Autor: ljš - 
24. října 2012
17:43

Majáčky a velmi důrazné jednání policie včera šokovaly sběrače podpisů pro kandidaturu umělce Vladimíra Franze na prezidenta na pražském Andělu. Policisté jim nařídili zavřít stánek, kde podpisy sbírali, protože na něj údajně neměli povolení.

"Dnes se nám stala na Andělu nečekaná událost. V podvečerních hodinách najela přímo ke stánku státní policie se zapnutými majáky a důrazně požádala provozovatele stánku k ukončení činnosti," píši organizátoři kampaně za Franzovo zvolení na svém facebookovém profilu.

Policie argumentovala tím, že se jedná o neohlášený zábor místa, sběrači se však hájí petičním zákonem, který je k tomu opravňuje. "Dokonce nám vyhrožovali ráznou pacifikací a uložením pokuty až 50.000 korun," tvrdí Franzovi ambasadoři. To ale vedení policie odmítá.

Na facebooku se už ve skupině Vladimír Franz prezidentem spekuluje o tom, že celá akce proběhla na politickou objednávku, protože kontroverzní potetovaný umělec se už blíží k zisku 50.000 podpisů potřebných pro svou kandidaturu.

Ambasadoři se ale nevzdávají. "Zítra plánujeme stánek postavit znovu a na celou záležitost upozorníme média i ministerstvo vnitra. Pohoršuje nás přístup a hrubá neznalost policie, která argumentuje slovy, že přeci "nejde o sbírání podpisů pod petici, ale sběr hlasů pro prezidentského kandidáta," napsali včera na svém webu.

Video  Vladimír Franz navštívil redakci Blesk.cz  - Jan Jedlička, Markéta Reinischová
Video se připravuje ...

Bojujeme za vaše práva v dnešním neférovém světě. Podělte se s námi o svoje starosti a my s tím něco uděláme. Pište nám na: vase-prava@blesk.cz

katka0777 ( 26. října 2012 17:06 )

Já jsem měla tu čest pana Franze poznat osobně-nechám to bez komentáře-jen asi tolik:PROSÍM VÁS LIDI VZPAMATUJTE SE.Tenhle člověk a hlava státu????NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.Jinak at si každý dělá co chce-ale tohle stvoření by nás rozhodně nemělo ve světě representovat.

keep.smiling ( 25. října 2012 02:03 )

ono vyjadřovat svou svobodu, svobodu v jednání, svobodu co se sebou, lze prezentovt jinak, než si zohavit tvář!!

keep.smiling ( 25. října 2012 02:02 )

a proč? Znáte ho osobně? Víte, jak mluví, co mluví, jak umí, nebo čemu rozumí???

keep.smiling ( 25. října 2012 01:59 )

takže i vy přijmete slušně svůj názor, po kterém voláte? tak ano....myslíte si, že schovávat svou pravou tvář, se kterou jsme se narodili, která patří k lidské rase - k homo sapiens sapiens, je normální? myslíte si skutečně, že takový člověk je krásnější, nebo se zohyzdil? Myslíte si, že má vkus, cit pro realitu, nebo že se za svou tvář stydí, když ji takto zohavil? Sorry, ale to zohavení je, rozhodně ne ozdoba. Takže nazývejme věci pravým jménem!! A HLAVNĚ - NA TÉTO TOLIK POTETOVANÉ TVÁŘI NENÍ VIDĚT MIMIKA!! Má co schovávat? Nebo se obává, že ho mimika tváře - ať jakákoli - prozradí? Nebo si myslíte, že ten, co se nechá takto zohavit, aby vypadal jak Fantomas, je zcela duševně zdráv? Dokonce si myslíte, že tento člověk si myslí, že by byl vhodným prezidentem někde jinde, než u Křováků, nebo nějakého primitivního kmene??

simeonsimeonovic ( 25. října 2012 00:22 )

Reaguji na toto: djaba: No ,nejsem fanoušek pana tetovaného ,nicméně jsou tu vidět prsty vládnoucích.Kdyby váš vzhled byl kultivovanější(přeloženo - netetovaný),jistě by se našlo mnoho obyčejných lidí a volili by vás , i já./ Pane djabo či paní, je mi vás líto, nezáleží vám na tom, co má člověk v hlavě uvnitř a jaký je, jde vám o to, zda je kandidát tetovaný či netetovaný. Zařadil jste se mezi asi tak 70 procentům stupidních lidí v téhle zemi, doporučuji vám navštěvovat facebookové stránky Jsme stát plný debilů, jsou to stránky přímo pro vás a pro ty, co sdílejí váš názor.

Zobrazit celou diskusi