Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Šílený Kazach vybržďoval auta na D1: Už zase běhá na svobodě!

Video se připravuje ...
Autor: Jiří Čada - 
18. října 2012
14:48

Zcela bez trestu vyvázl kazašský student (23) po svém řádění na dálnici D1 na Vysočině. Mladík počátkem letošního července vybržďoval a najížděl vypůjčeným vozidlem do projíždějících aut a fyzicky napadal jejich posádky. Opakovaný test jednoznačně dokázal, že byl pod vlivem drog. Lékaři to však překvapivě vyvrátili. Prohlásili, že má duševní poruchu a propustili ho na svobodu.

Přestože mu hrozilo až dvanáct let za mřížemi, nyní policisté museli zastavit jeho trestní stíhání.

Příběh jak vystřižený z akčního filmu

Polonahý mladík najížděl vypůjčenou Škodou Octavia do projíždějících šoférů. Když pak některého z nich vybrzdil, posádku vozidla fyzicky napadl. Pěstí dokonce rozbil jednomu z řidičů přední sklo.

Dálniční policisté tehdy unikajícího mladíka dlouho neúspěšně pronásledovali. „Zadržen byl až na 178 kilometru před Brnem,“ informovala tehdy Blesk.cz mluvčí krajských policistů v Jihlavě Dana Čírtková.

Jednal pod vlivem drog

V policejní cele pak Kazach řádil dál. Demoloval její zařízení a jednoho z policistů dokonce napadl. Podle mužů zákona byl zběsilý mladík pod vlivem amfetaminu. „Kontrolní test to jednoznačně potvrdil,“ řekla Blesk.cz mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

Nejednal pod vlivem drog

Pak ale lékaři přišli s překvapujícím verdiktem verdiktem: Mladík trpí duševní poruchu a v žádném případě v osudové chvíli nejednal pod vlivem jakékoliv návykové látky. „My pod ruce lékařům nevidíme,“ komentovala stroze jejich verdikt policejní mluvčí.

Dnes už šílený Kazach, který zdevastoval na dálnici několik aut a napadl sedm posádek vozidel, běhá znovu na svobodě. Z léčebny v Bohnicích byl propuštěn.

nm48 ( 19. října 2012 08:24 )

to nechápu, když se sfetuju a pak budu ohrožovat lidi na životě tak mi bude odpuštěno to jsou pěkný zákony , tento zmetek by neměl sednout za volant do konce života

janapi ( 19. října 2012 07:37 )

Ať již má duševní poruchu-nebo byl pod vlivem drog-každopádně je nebezpečný pro ostatní účastníky silničního provozu (a nejenom pro ně)!V takových případech mu měl být okamžitě sebrán řidičák-jenže to by se naše zákony nesměli dělat nastavovanou nití. Stačilo by málo-najet takto na vůz předsedkyně soudu a hned by byl výrok jiný! Naše soudy velmi často nás zcela "usadí" svým výrokem - že by většina z nich studovala v Plzni dálkově?

12356 ( 19. října 2012 00:27 )

Ja bych ho ani nezahrabavala, zbytecna namaha.

12356 ( 19. října 2012 00:26 )

Pokud lekari zjistili, ze mladik ma dusevni chorobu a jak je videt, je agresivni, tak by mel byt nekde zavren a lecen a ne byt propusten, takovy dusevne nemocny clovek je jak casovana bomba. Opravdu nedokazu pochopit jednani lekaru, velice nezodpovedne rozhodnuti.

djaba ( 18. října 2012 21:36 )

Ten kazach je kmotr , vy chytráci .Chudák jel a jel a všichni ostatní jej ohrožovali .

Zobrazit celou diskusi