Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nevěsta zjistila ve svatební den, že není těhotná: V břiše měla obří nádor

Ilustrační foto. Lucy zjistila ve svatební den, že není těhotná, ale že má v břiše nádor.
Ilustrační foto. Lucy zjistila ve svatební den, že není těhotná, ale že má v břiše nádor.  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: Ladislav Leimer - 
18. října 2012
17:37

Tu nejhorší možnou zprávu se dozvěděla v den, který ji měl přinést jenom radost. Britská nevěsta Lucy Duffy zjistila ve svatební den, že není těhotná. Velké břicho bylo důsledkem obřího nádoru. Lucy měla rakovinu.

Lucy se i se snoubencem Chrisem na miminko velmi těšili. Moc si ho přáli. Když Lucy „otěhotněla“, byla radostí v sedmém nebi. „Byla jsem štěstím bez sebe, nemohli jsme věřit, jak rychle se mi podařilo otěhotnět,“ říká Lucy. Jenže jakmile se svatební ceremonie blížila, žena z britského Leedsu trpěla horšími a horšími nevolnostmi a malátností.

Krvácení bylo silnější

Několik týdnů před obřadem si Lucy všimla lehkého krvácení. Na těhotenské pohotovosti ji však ujistili, že o nic nejde a slabší krvácení je normální. „Uvolnila jsem se a začala přemýšlet nad jmény pro miminko,“ prohlásila Lucy. Jenže když začalo být krvácení v šesti týdnech, v den svatby, silné, zamířila Lucy k lékaři znovu. „Věděla jsem, že něco není v pořádku, protože lékař na sonu prohlásil, že chce znát další názor,“ vypráví smutně dnes už manželka.

Je mi líto, nejste těhotná

Konzultant se podíval na sonograf a řekl Lucy smutnou zprávu: „Je mi líto, ale není zde žádné dítě.“ Lucy byla zděšená. „Myslela jsem, že jsem potratila, ale doktor mi řekl, že temné stíny na sonografu jsou nádor. Měla jsem molární těhotenství,“ vypráví Lucy. Na svůj svatební den se tak dozvěděla nejenom, že není těhotná, ale zároveň, že trpí rakovinou. Hrůzná ironie života.

Hostům nic neřekli

Lucy se přesto rozhodla, že se svatba bude konat, ale že hostům s Chrisem nic neřeknou, aby jim nezkazili radost. Obřad proběhl podle plánu a novomanželský pár odletěl na líbánky do Mexika. Jakmile se ale vrátili, Lucy začala podstupovat chemoterapie. Její stav se lepší a i s manželem se chce o miminko pokusit znovu. Doufají, že tentokrát to vyjde...

mandat ( 19. října 2012 05:38 )

Jestlize prodelala chemoterapii, tak asi uz tehotna nebude.

drakoska11 ( 18. října 2012 19:49 )

 To snad není možné.. pod každou zprávou reklama na hazard!!

jerry ( 18. října 2012 19:35 )

Myslíš s Gábinou?

cristynavanackova ( 18. října 2012 19:19 )

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od srpna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.Cervena-Cerna.cz

ginny ( 18. října 2012 19:14 )

Podle originálu článku jsem pochopila, že paní byla teprve asi v 6. týdnu, když zjistili molární těhotenství. Takže jaký obří nádor a velké břicho? V den svatby už byla samozřejmě dávno po revizi, jen se dozvěděla výsledky histologie. Molární těhotenství samozřejmě není rakovina, jen by se to mohlo zvrhnout. Stalo se to spoustě ženských, je to poměrně běžná věc. Zase se vám podařilo udělat drama z ničeho.

Zobrazit celou diskusi