Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nabízeli potrat na slevovém portálu za 4000 Kč: Teď klinice hrozí mastná pokuta

Skandál v Sbrsku: Bělehradská klinika nabízela na slevovém webu "výhodný" potrat, teď má problémy (ilustrační foto)
Skandál v Sbrsku: Bělehradská klinika nabízela na slevovém webu "výhodný" potrat, teď má problémy (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
9. listopadu 2012
07:04

V éře všemožných slev a boomu internetových slevových portálů je možné takřka cokoliv. Dokonce i nabízet "výhodný" potrat se čtvrtinovou slevou. Srbská klinika však má díky tomu na krku pořádnou polízanici.

Klinika v Bělehradě se rozhodla umístit na jeden ze srbských slevových portálů výhodnou nabídku. Potrat s anestezií se čtvrtinovou slevou! Za "pouhých" 18 tisíc dinárů (v přepočtu 4 tisíce korun) matce vyřeší lékaři problém s nechtěným těhotenství...

Jak už to tak chodí, kontroverzní slevu také bylo možné zakoupit a "darovat příteli" formou dárkového voucheru. Nabídka platila do 20. prosince.

I když je plánované přerušení těhotenství v Srbsku, stejně jako v ČR, legální, nemocniční zařízení je kvůli téhle nabídce v hledáčku srbského ministerstva zdravotnictví.

A čekají ho nepříjemné oplétačky se zákonem. Podle portálu Blic.rs mu hrozí pokuta ve výši nejméně 300 tisíc dinárů (67 tisíc korun) jako postih za nelegální reklamu. V zemi totiž není možné inzerovat konkrétní lékařské zákroky.

"Nechte mě na pokoji, nechci nic komentovat," vzkázala reportérům majitelka soukromé kliniky Florida Ristič. Sedmimilionové Srbsko patří mezi země s největším počtem potratů v Evropě - dle odhadů zde ženy ročně podstoupí na 150 tisíc interrupcí. Potratem končí dvakrát tolik těhotenství, než porodem. 

Zobrazit celou diskusi