Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

V Polsku roste počet lidí posedlých ďáblem: Arcibiskup povolal vymítače

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: oj - 
17. října 2012
22:16

V Polsku prudce roste počet lidí, kteří bojují s temnými silami. Za poslední čtyři roky se počet vymítačů ďábla v zemi zdesetinásobil. Stále více lidí totiž vyhledává kromě psychologů právě jejich pomoc.

Poptávka po práci exorcistů neustále roste a podle tamních duchovních tomu nebude jinak ani v příštích letech. V Gdaňsku byl problém natolik vážný, že musel zakročit arcibiskup Sławoj Leszek Głódź. Ze dne na den zdvojnásobil počet vymítačů ve své arcidiecézi.

Podle duchovního může posednutí potkat člověka v jakémkoliv věku. Nejvíce jsou prý však ohroženi mladí lidé, kteří jsou otevření novým zkušenostem.

Údajné oběti temných sil se však obrací i na psychology. Do rukou polského psychologa Damiana Januse se dostala žena, která byla církví prohlášená za posedlou. „Když ji sestra položila na postel, začala se vytáčet na všechny strany. Pak na mě zařvala: ‚Táhni pryč, tahle ku*va je moje!‘“ popsal Janus.

Podle psychologa se dá přibývání lidí údajně posedlých  démony vysvětlit z několika úhlů pohledu. Například rostoucím množstvím duševních chorob. Počet lidí trpících depresemi přímo roste s počtem informací, které byly o této nemoci sepsány.

zelena.karkulka ( 18. října 2012 23:47 )

ale jo ,existuje

jerry ( 18. října 2012 07:00 )

I u nás roste počet lidí posedlých ďáblem. Stačí se podívat na diskuzi u článků s Ornellkou Štikovou. Povolal bych Jindřicha Františka Bobliga z Edelstadtu, aby konal!

russoo ( 18. října 2012 06:04 )

V dnešní době, kdy lze všechno zdokumentovat, bych rád takový záznam viděl.Myšleno toho údajně posedlého a práci exorcisty a jeho výhru nad démonem.Přijde mi divné v této době, že skutečně autentický záznam neexistuje...

aronak ( 17. října 2012 23:35 )

Proč dáváte pod tento článek výsledky Krajských voleb? Co tím chcete naznačit?

brutal ( 17. října 2012 22:51 )

I v tak ateiistické zemi jako je naše je téměř každá žena posedlá ďáblem,jen se to tutlá.

Zobrazit celou diskusi