Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vymítali ďábla: A zabili tříletou holčičku!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: simao, ČTK - 
7. srpna 2012
09:47

Zahájili rituál, který měl z malé, teprve tříleté holčičky vypudit údajné zlé duchy. Osm dospělých, včetně jejích rodičů, obestoupilo dítě kolem dokola a začali si na ní lehat... Následně došlo k tragédii.

Teprve tříleté děvčátko se stalo v severní Malajsii ve státě Penang obětí rituálu, při kterém mu jeho rodina chtěla z těla vymýtit údajné zlé duchy. Oznámila to dnes agentura AP s odvoláním na malajskou policii.

Po tísňovém volání jednoho ze členů rodiny, že děťátku hrozí nebezpečí, vtrhli policisté v neděli večer do horního patra domu v městečku Bukit Mertajam, kde exorcismus probíhal. Přišli pozdě...

V ložnici prý našla osm lidí, kteří se nakupili na holčičce, ležící tváří dolů, jak uvedl šéf okresní policie Azman Abdul Lah. Když policisté vrazili do bytu, našli v temné místnosti

Dívenku málem rozmačkali, oficiálně se však pod tíhou těl udusila. Všech osm účastníků rituálu policie zatkla. Vedle rodičů mezi nimi byla babička zemřelé dívenky, strýc a teta, dva bratranci a také indonéská služka.

Zadrženým je 16 až 67 let. Dnes ráno byli předvedeni před soud, hrozí jim trest smrti. Podle neověřených informací se mrtvá dívenka jmenovala Choy (†3) a její otec pracoval jako inženýr.

Tato tragédie je také důsledkem toho, že ve státe na jihovýchodě Asie v řadě komunit nadále přežívá silná víra v nadpřirozené jevy. V posledních letech se však podobné rituály odehrávají stále méně. 

lobotom ( 11. října 2013 16:36 )

 Jaká tragédie? Normální přirozený výběr! To už tak chodí, že většinou končí smrtí vadných jedinců a přežijí jen potomci těch inteligentnějších...

husqarnowicz ( 7. srpna 2012 15:37 )

Náboženské prvky jsou zřetelně patrné ve výuce literatury (žáci a studenti jsou nuceni se učit např. o katolických spisovatelích) a v dějepisu či občanské nauce. Exaktní vědy jsou naštěstí jakýchkoli politických či naboženských vlivů ušetřeny. Kdyby sis lépe přečetl můj příspěvek, zjistil bys, že jsem nepsal, že existují u nás školy s křížem místo obrazu prezidenta, pouze že by s tím mohla církev začít, jako tomu je v PL. Ujišťuji Tě, že žádné masáži jsem nepodlehl a že používám svoji hlavu. Na rozdíl od Tebe. Hezký den!

daniely ( 7. srpna 2012 13:16 )

Dejte si pozor na léčitelku ing.Alenu Blechovou!Vymatlaná Pánem Bohem,která chce jen manipulovat druhými lidmi!Peníze na prvním místě,ty jim fakt nesmrdí!

jago ( 7. srpna 2012 12:06 )

Které školní předměty obsahují náboženské prvky? Jmenuj konkrétní STÁTNÍ školu v Česku, kde mají místo obrazu Klause kříž. Odpověz si sám: Medostal jsem náhodou masáž od rudejch ve škole před rokem 1989?

husqarnowicz ( 7. srpna 2012 11:42 )

Myslíš, že by to naši pánbíčkáři nesvedli? Náboženských fanatiků je i u nás dost. Zatím mají hlavně starost, jak co nejvíce vytřískat z restitucí, ale až dostanou, co chtějí, začnou vystrkovat rohy. Může to začít třeba zavedením povinného náboženství (skrytá forma existuje už dnes-mnoho školních předmětů obsahuje náboženské prvky), kříži ve školních třídách jako v Polsku, a kdyby se pánbíčkařením podařilo zblbnout větší množství lidí, podobná tragédie by i u nás byla jen otázkou času.

Zobrazit celou diskusi