Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pokousaný fotograf Michal (39): Raději bych funkční ruku, než přišité ucho

Autor: psch, Čas.sk - 
17. října 2012
11:04

Fotograf Michal Babčan (39) bránil českou modelku před útokem krvežíznivých rotvajlerů vlastním tělem. Tři rozzuření psi mu ukousli ucho. Po kontrole v nemocnici mu řekli, že je připraven na unikátní operaci, při které by mu ucho přišili zpět. To ho ale netrápí tolik, jako pokousaná ruka.

Už dva měsíce je na neschopence, foťák do pokousané ruky asi jen tak nevezme. Stále nemůže hýbat několika prsty. Včera absolvoval v ružinovské nemocnici jednu z mnoha kontrol. Tam mu řekli, že už je připraven na unikátní operaci, při které by mu ukousnuté ucho, dočasně přišité na břicho, mohli vrátit zpět na hlavu, uvedla mluvčí nemocnice.

Návrat do práce si přeje nejvíc

Zpět do práce. Foťák do ruky. A spoustu nových snímků. To si přeje Michal ze všeho nejvíc. „Ztratil jsem hodně času,“ zdůraznil. Pokousaná pravá ruka se mu hojí velmi pomalu. Na kontrole mu řekli, že musí být trpělivý. „Podle neurologa bude muset půl roku s rukou cvičit, abychom vůbec věděli, jestli vůbec bude plně funkční,“ řekla jeho sestra, bývalá Miss Slovensko, Mirka Babčanová, která ho do nemocnice doprovázela.

Rehabilitace a injekce

Michal musí nadále u svého lékaře podstupovat rehabilitace a injekce. „Nemůžu hýbat prsty, problémy mi způsobuje zejména malíček, palec a zápěstí,“ uvedl. Nejbližší kontrola ho čeká zase za pár dní.

Největší problém je ucho

Obrovské starosti mu způsobuje i zraněné ucho. Rozkousanou chrupavku mu dočasně přišili na břicho, na hlavě má stále otok. „Kontrola ukázala, že je pacient připravený podstoupit rekonstrukci ucha,“ uvedla mluvčí UNB Petra Stano Maťašovská.

Operaci může podstoupit až za tři, čtyři měsíce, tak dlouho se bude rána hojit. Samotná operace bude pěkně drahá, podle Michala bude stát až 10 tisíc eur. Zatím neví, kdo ji zaplatí, v kontaktu s majiteli rotvajlerů není.

deratizator9 ( 17. října 2012 19:03 )

Kde si přišel na takovou hovadinu,že rotvajler je bojový pes?? Je to pes který je mnoho let používán jako služební plemeno a jestli ho někdo zneužívá jako bojového psa, nebo ho k tomu vychovává tak je to trestný čin.Zápasy a boje psů jsou v EU zakázány!

hiawatha ( 17. října 2012 18:49 )

Jo, jezevcik, to je svi.na. Ja jednoho mel. Jezevcici jsou velice dominantni, ale hlavne vycurani. Stejne jsem ho mel ze vsech svych psu nejradeji, protoze oni jsou desne chytri, inteligentni. Jen to byl neustaly boj, kdo je vlastne u nas doma panem

hiawatha ( 17. října 2012 18:46 )

No, to je opravdu k smichu . Ty jsi ale "hrdina" .

hiawatha ( 17. října 2012 18:43 )

Pes, ktery napadne cloveka patri utratit, ale i s jeho majitelem. Pes se chova jen tak, jak je vycviceny. Rotvaileri, bulterieri a dalsi bojova plemena by mela byt pouzivana k jejich ucelum - k boji. Pokud si clovek poridi takoveho psa a chce z nej vychovat "mazlika", tak ten clovek patri zastrelit jeste pred tim, nez si toho psa donese domu.

kristynavanackova ( 17. října 2012 18:33 )

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od srpna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.Cervena-Cerna.cz

Zobrazit celou diskusi