Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Strach vyprázdnil vesnici: Někdo z obyvatel Koněšína je vrah!

Autor: Jiří Čada, lmk - 
15. října 2012
06:30

Dusno je v Koněšíně na Třebíčsku. V červnu tu našla vnučka zavražděného dědu (†72) a jeho družku (†69). Policie od té doby po vrahovi pátrá. Testy DNA museli projít všichni obyvatelé obce. Teď se obávají, že jeden z nich je vrah!

Lidé tu už o dvojnásobné vraždě nechtějí mluvit. „Nechte toho! Zasahujete do živé, otevřené rány,“ řekla Blesku starostka obce Hana Žáková. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. Policii věřím, že to vyšetří. Mám pocit, že do týdne by to mohla zvládnout,“ dodala starostka.

Bez nemocných a dětí

V obci se zhruba pěti stovkami obyvatel kriminalisté už ze zoufalství použili metodu takzvaného plošného screeningu DNA. Vzorky odebrali více než třem stovkám obyvatel. „Vzorky DNA nebyly odebrány jen dětem a nemocným,“ řekla mluvčí krajských policistů v Jihlavě Dana Čírtková. „Takovou špejlkou mně zašťourali v puse a bylo to. Přijeli za mnou až na montáž,“ řekl Blesku v sobotu přímo u volební místnosti jeden ze starších mužů.

Lidé už nemluví

Většina obyvatel se o situaci v obci odmítla bavit. Vesnice vypadá prázdná, lidé nevycházejí, když nemusí. „Víte, už je to více než čtyři měsíce. Měli by vraha či vrahy už chytit. Ženský se tady bojí. Určitě to totiž udělal člověk, který to tady dobře znal. Přišel vrátky, o kterých ani já nevím, a to jsem tu vedle nich žil mraky let,“ poukázal na situaci jeden ze sousedů.

Nechtěl říci své jméno. Lidé v obci se totiž začínají vzájemně podezřívat. „Jen proboha, aby to nebyl někdo z nás místních, aby vrahem nebyl jeden z nás,“ povzdechl si.

naidka ( 15. října 2012 10:12 )

o motivu vraždy se dosud nic neví? Jestli je zabil nějaký šílenec, to bych se bála taky.

naidka ( 15. října 2012 10:05 )

hlavně psychicky nemocní vraždí.

sakra ( 15. října 2012 09:56 )

Jsme velmi nebezpečná země ve středu Evropy!!!

adorator ( 15. října 2012 08:57 )

zabil je doma v baráku, takže to že nebudeš vylézat z baráku ti moc nepomůže

marie60 ( 15. října 2012 07:40 )

..vražda se stala v červnu a ted´ je říjen a ještě nic neví. Doufám, že toho vrahouna najdou.Jen aby pak nenapsali, že ti dva se navzájem zapíchli.

Zobrazit celou diskusi