Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Medvěd ve Zlíně vyvolal strach! Lidé mají obavy, bojí se chodit i na houby

Autor: Slávka Červená, lmk - 
13. října 2012
05:30

Zjevení medvěda v zahradě přímo v jedné ze zlínských čtvrtí vyvolalo ve městě poprask. Ale i strach. Lidé se například bojí chodit na houby, a když už se vydají, jsou daleko ostražitější.

Zdánlivě neuvěřitelná informace o medvědovi v krajském městě, kterou přinesl Blesk jako první v úterý, způsobila paniku. Telefony zvonily i na městské policii. „Lidé měli obavy a ptali se, zda ho nebudeme odchytávat. To ale nebylo možné,“ řekl Pavel Janík, zástupce ředitele strážníků. „To je hrozné. Nevím, co bych dělala, kdybych ho potkala. V tu dobu jsem v těch místech byla na houbách. Od té doby raději nechodím,“ kroutila hlavou Věra Kučerová (43). A není sama.

Psi méďu nenašli

„Medvěd ve Zlíně, a ještě na zahradě, to je z mého pohledu neuvěřitelné, neskutečné. Ale je to tak. Ani myslivci tomu nechtěli uvěřit, dokud neviděli fotky. Procházeli revírem se psy a ti medvěda nezaznamenali. Určitě je dávno pryč. Za noc ujde i 35 kilometrů,“ konstatoval Petr Kochta, vedoucí městských lesů.

Podle Pavla Shromáždila ze Zoo Zlín jde o dospělé zvíře, které je už v této době typicky vykrmené. „Sad s jablky byl pro něj lákadlem. Na podzim se medvědi hnědí také více toulají a hledají si vhodné úkryty,“ vysvětlil Shromáždil.

Volejte strážníky

„Ze Slovenska se dostal po hřebenu Javorníků do Vizovických vrchů. Zamířil sice do obydlené aglomerace, ale podle svědectví studentů je stále velmi plachý,“ řekl Orálek. „Pokud by ho ale někdo poblíž obydlí znovu zahlédl, ať volá číslo 156,“ vzkazují strážníci.

zaviracispendlik ( 13. října 2012 21:57 )

už mi to tak nejde

zaviracispendlik ( 13. října 2012 21:57 )

Ahoj, Hoj, ráda Tě vidím

keep.smiling ( 13. října 2012 18:48 )

na vyměšování úplně stačí kanci. My jich tu máme hafo...můžu tedy potvrdit )

keep.smiling ( 13. října 2012 18:46 )

jsem zapomněla pozdrqavit - ráda tě vidím, zavíráčku! )

keep.smiling ( 13. října 2012 18:46 )

jejda, špendlíček. přišla sis zapíchat???

Zobrazit celou diskusi