Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Turisté zírají, policie běsní: U Karlova mostu se objevili čarodějové!

– Zástupy užaslých turistů, ale i Pražanů, se snaží přijít podivnému kouzlu na klub
– Zástupy užaslých turistů, ale i Pražanů, se snaží přijít podivnému kouzlu na klub  (Autor: Blesk – Martin Sekanina)
Autor: Richard Veselý, lmk - 
4. října 2012
14:44

Levitující mladíci, kteří překonali gravitaci! Úkaz jako vystřižený z filmu o Harrym Potterovi je teď k vidění u Karlova mostu. Ve skutečnosti se jedná o šikovný trik. Blesk odhalil, jak funguje.

Zástupy užaslých turistů, ale i Pražanů, se snaží přijít podivnému kouzlu na klub. „Každý se snaží zjistit, jak to dělám a zda se opravdu nedotýkám země. Trvá jim to, ale nakonec na to většinou přijdou,“ prozradil Blesku se smíchem Martin Kolář (22) ze severních Čech.

Efektní trik, který používá, je celkem jednoduchý. Pod oblečením je skrytá svařená kovová konstrukce se sedátkem, která je skrz rukáv tyčí spojena s masivní železnou deskou na zemi. Nejde o český vynález, už před časem se vznášející se postavy objevily i v Německu.

Takhle funguje levitace – pod oblečením je konstrukce ze svařených železných tyčí Takhle funguje levitace – pod oblečením je konstrukce ze svařených železných tyčí | Infografika Blesk

Dobrý výdělek

»Levitací« si Martin prý vydělává už více než měsíc. Kolik, to prozradit odmítl. Podle odhadu Blesku to ale může být i několik tisíc denně.

Jediné problémy má »čaroděj« s městskými strážníky. Ti totiž pro kouzla nemají pochopení a považují je za žebrání. Z místa ho už několikrát rezolutně vykázali. „Můžu tady stát, jak chci, je to veřejný prostor. Nevím, proč by to mělo policii vadit, nic špatného přece nedělám,“ postěžoval si Martin. S výnosným kouzlem prý zatím rozhodně přestat nehodlá.

kacota ( 4. října 2012 23:06 )

Minule pri Stephansdome stála tá zlatá socha. Akože nehybný pánko v zlatom obleku, ked mu hodili mincu, podal ruku..Naraz prišiel policajt , chcel ho vyhodiť, hovoril mu nech zíde a ukáže doklady..A ten zlatý sa ani nepohol Policajt nadával, smial sa, potom kričal, dočahoval ho za rukáv a zlatý stál jak stĺp Potom to nevydržal a vybuchol, ľudia mu zatlieskali hádzali peniaze do klobúka a policajt mu klobúk s Eurami zhabal a odviedol ho preč, ľudia mu strašne tlieskali..

zelena.karkulka ( 4. října 2012 22:28 )

v centru Vídně je jich plno,nikdo jim nic nedává,protože nic nepředvádějí,narozdíl od jiných,kteří aspoň na ěco hrají nebo zpívají

nafta ( 4. října 2012 17:57 )

Tiež sa vyrojili v Bratislave, na korze sme ich stretli troch (na 300m).

Zobrazit celou diskusi