Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přítel matky zešílel: Zapálil dům, když jsme spaly, děsí se děti

Autor: Slávka Červená - 
1. října 2012
05:00

Plná zoufalství je Michaela Chaloupková (39), matka tří dětí (20, 19 a 14). Bývalý přítel jí ze msty zapálil nedávno opravený domek. Zachránila sice životy všech dětí, ale rodina přišla o střechu nad hlavou a na novou nemá.

Michaela uslyšela tehdy v noci divné zvuky a šla se podívat, co se děje. Zjistila, že ve dvoře hoří stodola a střecha celého domu.

„Mamka nás zachránila, stoprocentně bychom se nevzbudili. Sestra měla pokoj nejblíže ohni. Nikdy jsem neslyšel, aby oheň vydával tak divný zvuk. Myslel jsem, že je to sen,“ svěřil se syn Petr (20).

Bála se, ale takovou hrůzu nečekala

Michaela se před rokem seznámila s Romanem M. (49) ze Zlína. Netušila, že ho čeká kriminál. „Byla to moje špatná volba. Celou dobu mi lhal,“ řekla smutně. Když to po čtyřech měsících známosti zjistila, dala mu jasně najevo, že s ním skončila.

Muž si odseděl svých osm měsíců a poté se začal ženě mstít. Nejdříve shodil plot v zahradě. „Měla jsem strach, co udělá. Taková hrůza, že nám zapálí dům, mě ale nenapadla,“ plakala Michaela. Jako samoživitelka se pečlivě starala o tři děti a ještě z mála peněz dokázala opravit domek. „Nebyl pojištěný. Syn a dcera studují a já jsem na pojistku neměla,“ pověděla.

Prosí o materiál za symbolickou cenu

Opilý žhář skončil ve vazbě. Na děsivé peklo, které rozpoutal, se údajně ještě díval! „Dopustil se obecného ohrožení a za mřížemi může pobýt i osm let,“ uvedl mluvčí policie Aleš Mergental.

Rodina je v těžké situaci. Děti přespávají u příbuzných, Michaela s novým přítelem Stanislavem v provizoriu. „Deštěm se propadly stropy. Děláme teď krovy, ale na krytinu a na stropy nemáme. Kdyby měl někdo materiál, co nepotřebuje, a poskytl ho za symbolickou cenu, moc by nám to pomohlo,“ prosí Michaela.

kacota ( 1. října 2012 15:29 )

Anka, rátala som že mi tu budú nadávať, na to už reagovať nebudem. Jasne, že sa to dalo napísať menej "krutě", ale popudila ma tá fotka do Blesku, kedy hranie na city niekto povyšuje nad zdravý rozum a uvažovanie .. Vyzerám ako bezcitná hyena, čo nemá súcit, lenže - racionálny prístup a triezve uvažovanie by mne nedovolili trestanca ani stretnúť, takže mne by sa to stať skutočne nemohlo, ak by mi skrížil cestu, tak by som ho overovala ako píšete a myslela len na blaho svojich detí. A to v jej prípade aj teraz po požiari, ja by som ďalšiemu chlapovi prednosť pred deťmi nedala. Staršie deti sú možno dospelé, ale zrejme ešte študujú, takže až tak sa sami o seba zo dňa na deň postarať nemôžu. Preto mi je ľúto len ich..

anka ( 1. října 2012 13:58 )

i kdyz se mi zda kacota taky trohu kruta.....ma v necem pravdu...Pokud se matka deti seznami s nekym koho nezna - nez ho pozve domu - mela by si zkontrolovat jestli nesedel, kde pracuje atd.......Mela mit barak pojiten......ale pozde plakat nad rozlitym mlekem....ta pani ted porebuje trochu pomoc se strehou nad hlavou. Dve nejstarsi deti jsou dospele a mohou se o sebe postarat sami.....ale porad ma doma jeste jedno.

ivkanatka ( 1. října 2012 13:50 )

 Pojištění domu není nikdy taková strašná částka, aby se na ní nedalo každý měsíc ušetřit ! Nakonec, ta paní má nového přítele, určitě jí také dává nějakou částku na živobytí ( tedy doufám ), takže postarat se o svůj majetek proti nezbezpečí je jednou z hlavních věcí, které si rozumný člověk v dnešní době zařídí. Protože nikdy nevíme, co se může stát. A to je problém dnešních lidí. Radši si pořídí dovolenou za tisíce, než by si ochránili svůj majetek pojištěním. P.S.: Nejsem pojišťovacím agentem,ale normálně uvažující člověk !!! To jen, aby si někdo nemyslel, že dělám reklamu pojišťovnám.

augustyna ( 1. října 2012 13:44 )

no ty si ale kráááááááva

janapi ( 1. října 2012 11:43 )

Nevím kterou pojišťovnu máte na mysli-pravdou je, že některé dávají pro invalidy slevu.To ale není případ této matky!

Zobrazit celou diskusi