Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilý řidič se řítil Moskvou rychlostí 200 km/h a naboural: Zabil sedm lidí!

Policisté pracují na místě činu.
Policisté pracují na místě činu.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, lm - 
23. září 2012
11:23

Sedm mrtvých a čtyři raněné si vyžádala silniční nehoda v Moskvě, kde opilý řidič ve dvousetkilometrové rychlosti nezvládl řízení svého vozu a najel do lidí na zastávce.

Silně podnapilý řidič nehodu přežil. V nemocnici jej nyní chrání policejní stráž před hněvem pozůstalých. Hrozí mu až devět let odnětí svobody. Jeho spolucestující vyvázla s pohmožděnou nohou. Většinu obětí tvoří podle médií mladé dívky a chlapci, kteří se nejspíše vraceli ze sobotního vyučování.

Nehoda se podle serveru NEWSru.com odehrála nedaleko luxusního obytného bloku, kde má premiér Dmitrij Medveděv soukromý byt o rozloze 364,5 metrů čtverečních; šéf vlády nyní samozřejmě využívá státní rezidenci, kde bydlel ještě jako prezident.

Opilý řidič zabil sedm lidí. Opilý řidič zabil sedm lidí. | Reuters

Na místo tragédie se dostavili i policejní náčelníci, kteří o 24 hodin dříve uspořádali v noční Moskvě preventivní akci "nestřízlivý řidič". Hlídky zadrželi 169 šoférů, kteří řídili pod vlivem alkoholu.

Obdobná tragédie se odehrála v okolí Moskvy v červenci, kdy opilá řidička srazila sedm chodců, kteří nocí kráčeli k zastávce; zahynulo tehdy pět lidí včetně sedmileté holčičky. Se 24letou řidičkou začal soud tento týden.

sakra ( 24. září 2012 11:00 )

Opilý, 7 mrtvých a "hrozí" mu jen 9 let??? Stejné jako u nás!!!

blbaevinka ( 23. září 2012 20:12 )

To ako myslíš? To s tebou?????...No fuuuuuj......pre teba by aj starej kozy bolo škoda ty zdrapanec.....Ale aj tak si možeš mysliet......

alenam ( 23. září 2012 17:42 )

Když už, tak by to chtělo kompletní informaci. Proč to embargo, do kdy a kdy bude tiskovka se sdělením informací pro veřejnost. Sice ne že bych mu nějak fandila, ale tyhle úmyslně polovičaté informace mívají spíš opačný účinek než pro jaký byly vypuštěny.

blbaevinka ( 23. září 2012 17:30 )

A ty čo si????...Rusín ????????

blbaevinka ( 23. září 2012 17:29 )

pochcipali

Zobrazit celou diskusi