Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kráska (24) přežila útok masožravé bakterie: Přišla však o ruce i nohy!

Autor: INT, simao - 
18. září 2012
05:32

Zaslouží obdiv. Masožravá bakterie sice téhle krásce nakonec vzala všechny končetiny, ona se však nevzdává. A při svém prvním vystoupení před televizními kamerami ukázala, že opět ví, co je to smích.

Příběh Aimee Copeland (24) s napětím sledovaly miliony diváků i čtenářů. Dívku napadla letos na jaře masožravá bakterie. Stalo se tak po její nešťastné nehodě na lanovce nedaleko Atlanty.

I když jí lékaři ošetřili a zašili tržnou ránu, kterou utrpěla, byl to teprve počátek obrovského dramatu. Do zranění se totiž Aimee dostala masožravá bakterie Aeromonas hydrophila, která napadla její svaly i orgány.

Pohledná blondýnka přišla nejprve o nohu, poté o prsty na rukou. Boj s bakterií však neskončil. A lékaři museli Aimee postupně odebrat všechny končetiny...

Svůj boj o život nakonec dívka, která ještě jako zdravá navštívila i Českou republiku, vyhrála. Jenže život již nikdy nebude mít takový, jako před osudným zraněním.

Blonďatá bojovnice: Bez nohou i rukou přišla do studia

Aimee se však projevuje jako velká bojovnice. Poprvé od amputace nohou i rukou se ukázala na veřejnosti a v talk show za Atlantikem známé moderátorky Katie Couric dokonce ukázala, že se nezapomněla ani smát.

Zároveň se během reportáže o ní mohli diváci podívat, jak se snaží vypořádat s těžkým údělem. Posiluje, i pomocí nosu obsluhuje mobilní telefon... Není však divu, že se statečná Aimee při některých vzpomínkách rozplakala. Moderátorka a diváci v sále i u televizních obrazovkách uronili slzu s ní. A její příběh opět upozorňuje na známou pravdu, že nejcennější, co člověk má, je jeho zdraví.

Dívku doprovodila do studia její rodina, která se jí snaží být pevnou oporou. Aimee prozradila, že má však ještě jednoho pomocníka - přítele Bena.

modavivien ( 18. září 2012 13:06 )

sores:líp bych to nenapsala.

sores ( 18. září 2012 09:17 )

 Tak tomu říkám, hodně velký neštěstí,přímo katastrofa!Tohle by mělo postihnout každého zloděje a vraha,aby už nikdy zlodějské a vražedné končetiny nemohl použít!To mi hlava nebere,vždy něco takového postihne dobrého a slušného člověka.K čertu s milionama,za ty se zdravé končetiny nekoupí.Člověk by si měl vážit zdraví a ne ho brát jako samozřejmost.

Zobrazit celou diskusi