Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otrava pančovaným alkoholem se rozšířila na jih Moravy: Dva muži jsou v kritickém stavu

Neoznačený alkohol se vymstil šestici lidí z Ostravska. Dva na následky otravy zemřeli. (Ilustrační foto)
Neoznačený alkohol se vymstil šestici lidí z Ostravska. Dva na následky otravy zemřeli. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
9. září 2012
20:28

Dva muži leží od soboty v kritickém stavu v nemocnicích v Kyjově a ve Znojmě po otravě metylalkoholem. Lékaři u nich naměřili vysokou až smrtelnou hladinu jedu. Policie prověřuje, zda existuje souvislost s případem v Havířově, kde se prodával alkohol, kvůli němuž zřejmě na stejnou otravu zemřeli tři lidé.

V Kyjově v sobotu přijali v nemocnici 29letého muže z Veselí nad Moravou. "Je po resuscitaci a jeho stav je velmi vážný," uvedl ředitel kyjovské nemocnice Petr Svoboda. "Zjišťujeme, kde k alkoholu přišel, abychom případně zamezili jeho šíření. Zatím není zřejmé, zda tento případ souvisí s havířovským," řekl ČTK mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Muži, který je od soboty hospitalizován ve Znojmě, je 42 let a pochází od Havířova, v jihomoravském městě pracuje. "Podle svého vyjádření požil doma levnější alkohol," řekla ČTK mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. "Je také ve velmi vážném stavu," mluvčí znojemské nemocnice Pavel Jajtner.

Případ otravy metylalkoholem se objevil tento týden v Havířově a je pravděpodobné, že všichni postižení požili nelegálně upravený stáčený alkohol. Lidé hospitalizovaní kvůli tomu na severní Moravě jsou ve vážném stavu a hrozí jim minimálně trvalé následky.

querty ( 10. září 2012 09:50 )

Už jsem se obával, že jižní Morava v pití alkoholu ztrácí prvenství. Další dva případy mě přesvědčili, že to není tak špatné.

pari ( 10. září 2012 09:33 )

Pozavírat všechny prodejce tohoto alkoholu a slíbit jim aspoň 15 let za mřížemi a to by byl v tom čert, aby některý nezazpíval kdo to dodává do prodejen a pak dodavatele, tomu slíbit 20 let a hned se bude vědět kdo to vyrábí.Prostě hodně jednoduché řešení.

joanna5 ( 10. září 2012 08:09 )

No měli by kontrolovat hlavne trznice a prodejny vietnamcu a pochybnych prodejnicek, kde maji vsechno strasne levne, a zivi to nejmene 4 Vietnamce - no to bysme chteli videt, ze ceho je to tak uzivi - nejhorsi je, ze si tam chodi levny alkohol kupovat i mlady - Decka, nepijte ty srajdy, kupte si radsi pivo nebo vodu!

joudajoudovy ( 10. září 2012 07:37 )

Prodejci!!! jakmile zmenite rajon, stanete se narodnimi hrdiny. To prave a jedine spravte teritirium je parlament ceske republiky. Zde velke skody uz nenapachate, debilitou tu hyri vice jak polovila ucastniku a kdyz oslepnou, budou diskvalifikovani a uvolni sve za-pr-de-ne lavice.

palko1961 ( 9. září 2012 21:55 )

Smutne. Ja znam spise Havirov jako nejmladsi mesto v Republice, mesto kvetin, zaslouzilych haviru, pohody, lasky, kvalitniho piva a ted takova neprijemna blamaz.

Zobrazit celou diskusi